
Δεν σχολιάζει η κυβέρνηση τις πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών
Απέφυγε η κυβέρνηση να σχολιάσει τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ότι υπάρχουν νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.
Απέφυγε η κυβέρνηση να σχολιάσει τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ότι υπάρχουν νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, τα στοιχεία που προέκυψαν με τη συνδρομή της ΑΔΑΕ συνδέονται με την ιχνηλάτιση ενός από τα καρτοκινητά που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.
Έγκυρη κυβερνητική πηγή τόνιζε ότι «η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης».
Η ίδια πηγή επεσήμαινε, ωστόσο, ότι με το θέμα ασχολήθηκε η Δικαιοσύνη, όταν έστειλε προς εξέταση τον σχετικό φάκελο ο σημερινός υπουργός της Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, πριν 18 μήνες, ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος της υπόθεσης των υποκλοπών είχε τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι δράστες του πλημμελήματος της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αδίκημα το οποίο έχει πια παραγραφεί.
Ύστερα, ωστόσο, έπειτα από επιστολή του κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε με ανακοίνωσή του ότι από την πρώτη στιγμή «είχε διεκδικήσει τον πλήρη πολιτικό και δικαστικό έλεγχο της συγκεκριμένης υπόθεσης. Περαιτέρω καθυστέρηση και μη διαλεύκανσή της ισοδυναμεί με παραδοχή της πολιτικής ομηρίας της κυβέρνησης από ξένα κέντρα και απαράδεκτη προσβολή της δημοκρατίας και των ελευθεριών των πολιτών».
«Την ίδια στιγμή, η λήψη μέτρων για τη θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών και την προστασία της δημοκρατίας από το διεθνές παρακράτος και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κρίνεται περισσότερο από απαραίτητη για το ίδιο το περιεχόμενο και τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας» συμπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τρίκαλα: Στον ανακριτή σήμερα ο 86χρονος που σκότωσε τον αδελφό του
- Χαλκίδα: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει συμμορία εκβιαστών σε αμόκ να τα κάνει γυαλιά καρφιά σε μπαρ
- Η καρατόμηση του Σιδηρόπουλου και οι συμπτώσεις που βγάζουν μάτια
- Η Νάτασα Θεοδωρίδου μας προσκαλεί σε μια μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο
- Shein – Temu – AliExpress: Τέλος στα «τζάμπα» μικροδέματα από την Κίνα – Ο Ιούλιος των τελωνειακών δασμών
- Απάτη με μήνυμα που «μοιάζει» να έρχεται από το gov.gr
- Έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε 4.000 επιχειρήσεις – Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο
- Τζέιμς Χάντι: Νεκρός ο γνωστός ηθοποιός- Τον δολοφόνησε ο γιος της συντρόφου του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442