Στα 76 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Eurobank το α’ εξάμηνο
Καθαρά λειτουργικά κέρδη 76 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2011 αυξημένα κατά 52,6% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος πέρυσι, σημείωσε η Eurobank, χωρίς την επίπτωση από την συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου (PSI). Αν συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις λόγω της συμμετοχής της στο PSI η τράπεζα καταγράφει για το α' εξάμηνο ζημιές ύψους 588 εκατ. ευρώ.
Καθαρά λειτουργικά κέρδη 76 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2011 αυξημένα κατά 52,6% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος πέρυσι, σημείωσε η EFG Eurobank, χωρίς την επίπτωση από την συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου (PSI).
Αν συνυπολογιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις λόγω της συμμετοχής της στο PSI η τράπεζα καταγράφει για το α’ εξάμηνο ζημιές ύψους 588 εκατ. ευρώ.
Η τράπεζα είπε ότι η επίπτωση από την συμμετοχή της στο PSI αναμένεται στα 664 εκατ. ευρώ.
«Μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον του Β τριμήνου του 2011, ο Όμιλός μας σημείωσε οργανική κερδοφορία, με σημαντική συμβολή από τις δραστηριότητές μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που παρουσιάζουν έντονα αυξητική τάση» δήλωσε ο Νικόλαος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.
«Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της 21ης Ιουλίου συνιστούν τη μόνη ρεαλιστική προοπτική για την έξοδο της χώρας από την κρίση και η ολοκλήρωση της διαδικασίας εφαρμογής τους αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων θεωρείται αυτονόητη, ενώ η επίπτωσή της στα αποτελέσματα του Ομίλου μας αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του Β΄τριμήνου» πρόσθεσε ο κ. Νανόπουλος.
Σχολιάζοντας δε, το σχέδιο συγχώνευσης που ανακοίνωσαν νωρίτερα η Alpha και η Eurobank, για την δημιουργία του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη είπε:
«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και η ελληνική οικονομία στο εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, η Eurobank EFG μαζί με την Alpha Bank αναλαμβάνουμε από κοινού μια σημαντική στρατηγική πρωτοβουλία συγχώνευσης των δύο τραπεζών.»
» Έχουμε την πεποίθηση ότι έτσι θα συμβάλλουμε στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας μέσα από την ενίσχυση του όλου του τραπεζικού συστήματος ως κεντρικού πυλώνα ανάπτυξης. Η στρατηγική συμμετοχή του Κατάρ σηματοδοτεί την αξιοπιστία και τις προοπτικές της πρωτοβουλίας μας για τη δημιουργία ενός ισχυρού ιδιωτικού τραπεζικού οργανισμού με ευρύτερη περιφερειακή εμβέλεια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442