Πανικό έσπειρε στους κατοίκους της Άνω Γλυφάδας, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους, μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα στα σπίτια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα από δύο διαφορετικά σημεία στο ύψος των οδών Πορταριάς και Σαλαμίνος και αφού απείλησε τις γύρω κατοικίες εξαπλώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα με κατεύθυνση την Άνω Βούλα.

Οι ισχυροί άνεμοι φούντωσαν απότομα τη φωτιά που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις πριν ακόμη προλάβουν να φτάσουν στο σημείο οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ένοικοι των σπιτιών που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους με ό,τι μέσο είχαν στη διάθεσή τους.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν υποστεί ζημιές τρία κτίσματα: ένας αποθηκευτικός χώρος ξυλουργείου, ένα παράπηγμα και μία νεοανεγειρόμενη οικοδομή επί των οδών Ζαΐμη και Αρετής.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ιδιαίτερα επικίνδυνη πυρκαγιά οφείλεται σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε νύχτα που δεν μπορούν να πετάξουν τα εναέρια μέσα και ενώ στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι που περιόριζαν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Επίσης, λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς η Πυροσβεστική δέχτηκε τηλεφώνημα για νέο μέτωπο στην Άνω Βούλα, κάτι που τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ψέμα. Εκτιμάται, ότι στόχος του τηλεφωνήματος ήταν να διασπαστούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έφτασαν αρχικά 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Λίγο αργότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν φθάνοντας τους 70 πυροσβέστες και 24 οχήματα. Στην περιοχή έσπευσαν επίσης δημοτικές και ιδιωτικές υδροφόρες.

Για την εξυπηρέτηση των πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν επιβληθεί οι εξής απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων: Στην οδό Παπαφλέσσα από την οδό Ομαλού, στην Πορταριάς από την Ζαΐμη, στην Παπαφλέσσα από την Πορταριάς, στην Αρετής από την Ηφαίστου και στη λεωφόρο Γούναρη από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Πυρκαγιά και στην Αργυρούπολη

Κι ενώ η πυρκαγιά μαινόταν στην Άνω Γλυφάδα νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε περίπου στις 3:00 τα ξηεμρώματα στην Αργυρούπολη, στο τέρμα της λεωφόρου Κύπρου, καίγοντας πουρνάρια και ξηρά χόρτα.
Η εστία της πυρκαγιάς αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ