Διαψεύδει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία από τις χθεσινές συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, προκύπτει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «επαναδιαπραγματευθεί» με την τρόικα το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας ή ότι θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Διαψεύδει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σημερινά δημοσιεύματα ή σχόλια, σύμφωνα με τα οποία από τις χθεσινές συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, προκύπτει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «επαναδιαπραγματευθεί» με την τρόικα το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας ή ότι θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:
«Όπως τόνισα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσα τη Δευτέρα 22.08.2011, ιδίως τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μία πάρα πολύ λεπτή και σκληρή διαπραγμάτευση για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει διεθνώς και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να δημιουργηθεί η αίσθηση της χαλάρωσης.
» Αυτό που είναι προφανές είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν με την τρόικα τα μακροοικονομικά δεδομένα, τα οποία έχουν διαμορφωθεί τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011 και επί τη βάση αυτών προφανώς θα αξιολογηθούν οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας.
» Επίσης, σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, επαναλαμβάνω αυτό που τόνισα στην ίδια συνέντευξη: ότι προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, στην πρώτη αυτή φάση των ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνονται δικαιώματα και περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου τα οποία μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν με γρήγορες διαδικασίες, ενώ όπου συμμετέχει η παράμετρος της χρηματιστηριακής αξίας θα διαμορφωθούν μηχανισμοί ενσωμάτωσης μελλοντικών αναβαθμίσεων της».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βουλή: Οχι στην άρση ασυλίας του Οζγκιούρ Φερχάτ με 226 ψήφους
- Έκθεση Liberties: Σε κίνδυνο παραμένει η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα
- Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας μετά τη διπλή επίθεση σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
- Ο Ολυμπιακός πρέπει να στείλει μήνυμα κυριαρχίας
- Βίντεο ντοκουμέντo του in με τις κινήσεις του 89χρονου πριν ανοίξει πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
- Τι είπε ο Μίλαν Τόμιτς για τον Ερυθρό Αστέρα, τις μεταγραφές και τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ
- Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε πέντε άτομα σε ΕΦΚΑ και Εφετείο – Ετοιμαζόταν να ταξιδέψει προς Ιταλία
- Δήμος Λαρισαίων: Εκτός αστικού ιστού το Τελωνείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442