Δεν κατήγγειλα όσο έπρεπε τη δημαγωγική πτυχή της πασοκικής αντιπολίτευσης, λέει ο Ανδρ.Λοβέρδος
Δεν κατήγγειλα όσο έντονα έπρεπε τη δημαγωγική πτυχή της πασοκικής αντιπολίτευσης, ειδικά την τελευταία διετία (2007-2009), δηλώνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να είναι πολύ πιο έντονος στον πολιτικό του λόγο.
Δεν κατήγγειλα όσο έντονα έπρεπε τη δημαγωγική πτυχή της πασοκικής αντιπολίτευσης, ειδικά την τελευταία διετία (2007-2009), δηλώνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να είναι πολύ πιο έντονος στον πολιτικό του λόγο.
Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελυθεροτυπία εκφράζει την πεποίθηση ότι «η σωτηρία της χώρας ανήκει στον κόσμο του εφικτού» και προσθέτει πως τρομάζει στην ιδέα ότι είναι πιθανόν το πολιτικό προσωπικό να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα βυθισμένη στη μιζέρια και τη μελαγχολία.
Επίσης, παραδέχεται ότι «με ευθύνη της γενιάς του Πολυτεχνείου -και μέσ σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρώ πρωτεύουσα και τη δική μου ευθύνη- δημιουργήθηκαν οι όροι της κατάρρευσης κάθε έννοιας ιεραρχίας και αξιοκρατίας. Προκαλέσαμε τη συντριβή των ιδεολογιών, μέσα από την άρχουσα θεωρία της ελάσσονος προσπάθειας».
Ασκώντας κριτική στη γενιά του συνολικά αναγνωρίζει δύο σφάλματα: «Πρώτον, το πώς διαχειριστήκαμε την έννοια του δημοσίου τομέα, τον οποίο ακυρώσαμε ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και εξυπηρέτησης των πολιτών, προτάσσοντας την ικανοποίηση πρόσκαιρων αναγκών ομάδων πολιτών και μηχανισμών.
» Δεύτερον, ότι επαναπαυθήκαμε στις μεταπολιτευτικές δάφνες και ολιγωρήσαμε έναντι της ανάγκης προσαρμογής μας ως κοινωνίας και ως οικονομίας στις σύγχρονες απαιτήσεις του σκληρού ανταγωνιστικού διεθνούς περιβάλλοντος. Αυτήν την ολιγωρία δεκαετιών πληρώνουμε τώρα σε δόση συμπυκνωμένη».
Πρώην κομμουνιστής, σήμερα δηλώνει οπαδός του πολιτικού ρεαλισμού με το σκεπτικό ότι «οι ορίζουσες την πορεία της Ελλάδας τη δεκαετία 2010-2020 είναι και θα είναι κεντρώες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έχω παιδιά: Αναζητώντας νέους φίλους
- Μόρνος: Σε υψηλά επίπεδα η στάθμη – Βυθίστηκε το χωριό Κάλλιο
- Οι Έλληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι καταναλωτές στην ΕΕ – Κάνουν μικροαγορές και δεν αποταμιεύουν
- Αυτός, αυτή, το φλερτ και ο τσακωμός – Πήγαν για ουζάκι, κατέληξαν στο κρατητήριο
- Συνάντηση Δένδια – Χριστοδουλίδη
- 11ο Φόρουμ των Δελφών: Μεγαλώνοντας με ασφάλεια σε έναν συνδεδεμένο κόσμο
- ΕΕ: Επιπλέον 30 δισ. για καύσιμα έχουν δαπανηθεί από την έναρξη της κρίσης – Η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί
- Τσιτσιπάς: «Με την οικογένειά μου νιώθω πιο ελεύθερος» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442