Η αμερικανική εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών Coca Cola ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επενδύσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα τα επόμενα τρία χρόνια. Στο διάστημα 2009-2010 η εταιρεία άνοιξε πέντε εργοστάσια στην Κίνα και ακόμη ένα εφέτος, ενώ υπό κατασκευή είναι δύο ακόμα. «Είναι η τρίτη μας αγορά, η οποία σημειώνει διψήφια ανάπτυξη», εξήγησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola.

Η αμερικανική εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών Coca Cola ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επενδύσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα τα επόμενα τρία χρόνια.

Στο διάστημα 2009-2010 η εταιρεία άνοιξε πέντε εργοστάσια στην Κίνα και ακόμη ένα εφέτος, ενώ υπό κατασκευή είναι δύο ακόμα, όπως επεσήμανε η Coca Cola σε ανακοίνωσή της.

Πλέον η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 40 εργοστάσια στην Κίνα και απασχολεί περισσότερους από 48.000 ανθρώπους στη χώρα.

«Είναι η τρίτη μας αγορά, η οποία σημειώνει διψήφια ανάπτυξη», εξήγησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola Μουχτάρ Κεντ σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο της οικονομικής εφημερίδας Wall Street Journal.

Οι επενδύσεις που ανακοινώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέων εργοστασίων συσκευασίας, για την επέκταση ήδη υπαρχόντων, καθώς και τη βελτίωση της προώθησης και της διανομής των προϊόντων της εταιρείας στην Κίνα.

Πέρυσι η αντίπαλος της Coca Cola, η PepsiCo, είχε ανακοινώσει ότι επιθυμούσε να επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα, τα οποία έρχονται να προστεθούν στο 1 δισεκατομμύριο που έχει δοθεί για επενδύσεις στη χώρα από το 2008.

Η Coca Cola, που πραγματοποιεί στην Κίνα το 7% των πωλήσεών της, έχει ήδη επενδύσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα από το 2009, ενώ τις τρεις προηγούμενες δεκαετίες οι συνολικές της επενδύσεις στην Κίνα δεν είχαν ξεπεράσει τo 1,6 δισεκατομμύριο δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr