Απέτυχε η «ζεύξη» Αβάνας-Φλόριντα, εγκατέλειψε την προσπάθεια η Νταϊάνα Νιάντ
Είκοσι εννέα ώρες άντεξε μέσα στα νερά του Ατλαντικού η 61χρονη Αμερικανίδα Νταϊάνα Νιάντ, η οποία επιχείρησε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κολυμπούσε από την Αβάνα στη Φλόριντα, χωρίς καμία ειδική προστασία για τους καρχαρίες. «Ήταν η σωστή απόφαση» είπε λίγη ώρα αφότου εγκατέλειψε την προσπάθεια.
Είκοσι εννέα ώρες άντεξε μέσα στα νερά του Ατλαντικού η 61χρονη Αμερικανίδα Νταϊάνα Νιάντ, η οποία επιχείρησε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κολυμπούσε από την Αβάνα στη Φλόριντα, χωρίς καμία ειδική προστασία για τους καρχαρίες.
«Δεν στεναχωριέμαι. Ήταν η σωστή απόφαση» δήλωσε στο CNN, λίγη ώρα αφότου εγκατέλειψε την προσπάθεια.
Η Νιάντ ξεκίνησε το ιδιαίτερο ταξίδι της την Κυριακή, με στόχο να φτάσει κολυμπώντας στο Κι Ουέστ της Φλόριντα την Τετάρτη. Χρειάστηκε, δε, ένας χρόνος διαβουλεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας -δεδομένων των ανύπαρκτων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.
Ωστόσο, οι πόνοι που ένιωθε στους ώμους, το άσθμα από το οποίο πάσχει αλλά και η φουσκοθαλασσιά, δεν της επέτρεψαν να ολοκληρώσει την προσπάθειά της. Αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε μία από τις λέμβους που τη συνόδευαν, εμφανώς καταβεβλημένη.
Η Νταϊάνα Νιάντ υπήρξε μία από τις καλύτερες κολυμβήτριες ανοιχτής θαλάσσης τη δεκαετία του ’70.
Είναι η δεύτερη φορά που εγκαταλείπει το «όνειρο της ζωής της», όπως η ίδια λέει. Η πρώτη απόπειρα να φτάσει κολυμπώντας στη Φλόριντα από την Αβάνα έγινε το 1978, όταν ήταν 28 ετών. Και τότε όμως δεν τα κατάφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Ποιο ChatGPT, έρχεται το… ChatCR7: Τεράστια συμφωνία του Ρονάλντο με εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (pics)
- Πούτιν, Τραμπ ή αδέσμευτος; – Ιδού το ερώτημα για Μόντι
- Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442