
ΥΠΕΚΑ : Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την κατανομή της ετήσιας ποσότητας βιοντίζελ
Eκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση Κατανομής της ετήσιας ποσότητας αυτούσιου βιοντίζελ για το έτος 2011. Η ποσότητα που θα διαθέσουν συνολικά στην ελληνική αγορά μέχρι την 30η Ιουλίου του 2012 24 εταιρίες ανέρχεται σε 132.000 χιλιόλιτρα και με την υπουργική απόφαση προσδιορίζεται η ποσότητα που θα διαθέσει κάθε εταιρεία .
Eκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση Κατανομής της ετήσιας ποσότητας αυτούσιου βιοντίζελ για το έτος 2011. Η ποσότητα που θα διαθέσουν συνολικά στην ελληνική αγορά μέχρι την 30η Ιουλίου του 2012 24 εταιρίες ανέρχεται σε 132.000 χιλιόλιτρα και με την υπουργική απόφαση προσδιορίζεται η ποσότητα που θα διαθέσει κάθε εταιρεία .
« Η κατανομή και η ποσόστωση» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ «έγινε με βάση τους συντελεστές βαρύτητας των κριτηρίων που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία και τα προσκομισθέντα από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες δικαιολογητικά.
»Η συμμετοχή και η προσφορά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος ήταν μεγάλη και υπερκάλυψε κατά πολύ τη ζήτηση και τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς. »
Σημειώνεται ότι το 87 % της συνολικής ποσότητας αναμένεται να παρασκευαστεί από πρώτη ύλη προερχόμενη από τις ελληνικές ενεργειακές καλλιέργειες, αυξάνοντας σημαντικά την ελληνική προστιθέμενη αξία στο πετρέλαιο κίνησης.
«Το αυξανόμενο από τους αγρότες» καταλήγει η ανακοίνωση «ενδιαφέρον για συμμετοχή στην παραγωγή βιοκαυσίμων συνεχίστηκε και φέτος. Οι συμβολαιοποιημένες εκτάσεις ελληνικών ενεργειακών καλλιεργειών, οι οποίες ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο στέμματα, κατανέμονται στο σύνολό τους, σύμφωνα με τα ισχύοντα. »
in.gr
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442