Παρούσα και η Γκαμπριέλ Γκίφορντς στην ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων
Για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό της, η βουλευτής των Δημοκρατικών Γκαμπριέλ Γκίφορντς επέστρεψε τη Δευτέρα, καταχειροκροτούμενη, στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων για να στηρίξει το σχέδιο διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας. Η επικεφαλής της μειοψηφίας στη Βουλή, Νάνσι Πελόσι, χαρακτήρισε τη 41χρονη πολιτικό «προσωποποίηση του θάρρους».
Για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό της, η βουλευτής των Δημοκρατικών Γκαμπριέλ Γκίφορντς επέστρεψε τη Δευτέρα, καταχειροκροτούμενη, στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων για να στηρίξει το σχέδιο διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας.
Η Γκίφορντς -που τον περασμένο Ιανουάριο έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας- συνοδευόταν από τον σύζυγό της, μία συνεργάτιδά της και άλλους βουλευτές.
«Έπρεπε να είμαι εδώ για αυτή την ψηφοφορία. Δεν μπορούσα να διακινδυνεύσω το να κατέρρεε η οικονομία μας εξαιτίας της απουσίας μου» δήλωσε η βουλευτής.
Σύμφωνα με το CNN, η Γκίφορντς είχε καταψηφίσει δύο παλαιότερες προτάσεις για αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.
Όμως σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το γραφείο της τη Δευτέρα, επισημαίνεται ότι «με την σταθερότητα της αμερικανικής οικονομίας να κρέμεται από μία κλωστή, η σημερινή ψηφοφορία είναι εντελώς διαφορετική».
Η επικεφαλής της μειοψηφίας στη Βουλή, Νάνσι Πελόσι, χαρακτήρισε τη 41χρονη πολιτικό «προσωποποίηση του θάρρους».
«Είναι τιμή να την αποκαλούμε συνάδελφό μας και για κάποιους από εμάς είναι τιμή να είναι φίλη μας» συμπλήρωσε, εμφανώς συγκινημένη, η Πελόσι.
Η Γκίφορντς έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στις 8 Ιανουαρίου, όταν ο 22χρονος Τζάρεντ Λάφνερ άνοιξε πυρ κατά εκείνης και ψηφοφόρων της, που ήταν συγκεντρωμένοι σε εμπορικό κατάστημα στην Τουσόν.
Από την επίθεση σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 9χρονο κορίτσι, και άλλοι 13 τραυματίστηκαν.
Μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό ακολούθησε η πολύμηνη νοσηλεία της, αρχικά σε μονάδα εντατικής θεραπείας και εν συνεχεία σε κέντρο αποκατάστασης. Στο σπίτι της επέστρεψε τον Ιούνιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακλαμάνης: Οι επιλογές όλων μας, από τη Βουλή ως τη ζωή, να μας κάνουν περήφανους κάθε μέρα
- Τα καρναβάλια στη Δυτική Μακεδονία στην καρδιά των Χριστουγεννιάτικων γιορτών – Τι είναι τα «Ραγκουτσάρια»
- Ελβετία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά
- Πληθωρισμός: Πώς μια χούφτα μεγάλες εταιρείες καθορίζουν τις τιμές
- Πώς τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας αναγκάζουν τη βιομηχανία τροφίμων να αλλάξει τακτική
- «Αυτά είναι τα δεδομένα για το μέλλον του Ταϊρίκ Τζόουνς – Γιατί δεν προχωράει η μεταγραφή»

