Καταθέτουν ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής ο Ρ.Μέρντοχ, ο γιος του και η Ρ.Μπρουκς
Ενώπιον της επιτροπής αρμόδιας για τα μέσα ενημέρωσης στη Βουλή των Κοινοτήτων στη Βρετανία θα εμφανιστούν ο μεγιστάνας του Τύπου, Ρούπερτ Μέρντοχ, ο 38χρονος γιος του Τζέιμς και η πρώην σιδηρά κυρία της News International, Ρεμπέκα Μπρουκς, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών. Αύριο, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θα τοποθετηθεί για την υπόθεση ενώπιον των βουλευτών.
Ενώπιον της επιτροπής αρμόδιας για τα μέσα ενημέρωσης στη Βουλή των Κοινοτήτων στη Βρετανία θα εμφανιστούν ο μεγιστάνας του Τύπου, Ρούπερτ Μέρντοχ, ο 38χρονος γιος του Τζέιμς και η πρώην σιδηρά κυρία της News International, Ρεμπέκα Μπρουκς, προκειμένου να απαντήσουν σχετικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επιστρέφει εσπευσμένα από το ταξίδι του στην Αφρική, αναμένεται να τοποθετηθεί για την υπόθεση ενώπιον των βουλευτών αύριο, Τετάρτη.
Οι Μέρντοκ συμφώνησαν να εμφανιστούν ενώπιον της Επιτροής, αφού εξεδόθη η κλήση τους από αυτήν.
Οι βουλευτές δήλωσαν πως έχουν ερωτήματα σχετικά με τις εξηγήσεις που έδωσαν η κ.Μπρουκς και ο Άντι Κούλσον σε ακρόαση του 2003.
Επίσης στις ερωτήσεις των βουλευτών θα υποβληθούν και δύο διευθυντικά αστυνομικά στελέχη που παραιτήθηκαν λόγω του σκανδάλου.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής μέσων ενημέρωσης Τζον Ουίτιντέιλ υποσχέθηκε μία ακροαματική διαδικασία που θα αποφύγει το «λιντσάρισμα», αλλά που θα φθάσει σε βάθος.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Μέρντοχ σκέφτεται εδώ και ένα χρόνο να παραδώσει τα ηνία των επιχειρήσεών του.
«Πριν ακόμα ξεσπάσει το σκάνδαλο, ο Μέρντοχ εξέταζε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από γενικός διευθυντής υπέρ του Τσέις Κάρεϊ, αντιπροέδρου του ομίλου» επισημαίνει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.
Ο Μέρντοχ είναι 80 χρόνων και σύμφωνα με αυτό το σενάριο θα παραμείνει πρόεδρος.
«Μια τέτοια αλλαγή στην ουσία θα έχει ελάχιστη σημασία στην καθημερινή διαχείριση του ομίλου, αλλά τεράστια συμβολική σημασία» εκτιμά η εφημερίδα.
Για την Wall Street Journal, «ακόμα και αν ο Μέρντοχ αποφασίσει να αποχωρήσει από τη θέση του δεν θα το κάνει τώρα, αλλά θα πρέπει να περιμένει αρκετούς μήνες» ώστε να κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσε το σκάνδαλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωμένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442