Νέο κάλεσμα Παπανδρέου προς τις ηγεσίες της ΕΕ για λήψη «ιστορικών αποφάσεων»
Στη σκιά της κρίσης χρέους που απειλεί πλέον όλη την Ευρώπη, αλλά και της απόφασης για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, πραγματοποιήθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό. Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει αποφάσεις ιστορικής σημασίας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι συνεπής στην τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.
Στη σκιά της κρίσης χρέους που απειλεί πλέον όλη την Ευρώπη, αλλά και της απόφασης για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, πραγματοποιήθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει αποφάσεις ιστορικής σημασίας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι συνεπής στην τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε επισημάνει από την αρχή ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, προτείνοντας συγκεκριμένους τρόπους παρέμβασης της Ευρώπης.
Ωστόσο -όπως επεσήμανε- η συντηρητική πλειοψηφία της Ένωσης δεν εισάκουσε.
«Τώρα, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει» υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για μεταρρυθμίσεις ιστορικών διαστάσεων, για μια βαθιά δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή.
Σχετικά δε με το νομοσχέδιο για τη διαφθορά των πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, τόνισε ότι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι πιο σοβαρές υποθέσεις θα εκδικάζονται σε εύλογο χρόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442