Εκατοντάδες ακτιβιστές από πόλεις σε ολόκληρη την Ισπανία ξεκίνησαν πορείες με κοινό προορισμό τη Μαδρίτη, δίνοντας νέα μορφή στις κινητοποιήσεις κατά της ανεργίας και της λιτότητας. Οι «Αγανακτισμένοι» αναχώρησαν από τη Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, τη Βαλένθια και το Κάντιθ, δίνοντας «ραντεβού» στις 24 Ιουλίου στην ισπανική πρωτεύουσα για μία μαζική διαδήλωση. Τις προσεχείς ημέρες ξεκινούν το ταξίδι τους «Αγανακτισμένοι» και από άλλες ισπανικές πόλεις.

Εκατοντάδες ακτιβιστές από πόλεις σε ολόκληρη την Ισπανία ξεκίνησαν πορείες με κοινό προορισμό τη Μαδρίτη, δίνοντας νέα μορφή στις κινητοποιήσεις κατά της ανεργίας και της λιτότητας. Οι «Αγανακτισμένοι» αναχώρησαν από τη Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, τη Βαλένθια και το Κάντιθ, δίνοντας «ραντεβού» στις 24 Ιουλίου στην ισπανική πρωτεύουσα για μία μαζική διαδήλωση.

Τις προσεχείς ημέρες ξεκινούν το ταξίδι τους «Αγανακτισμένοι» και από άλλες ισπανικές πόλεις.

Οι διαδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» ξεκίνησαν στις 15 Μαΐου στην Ισπανία και εξαπλώθηκαν σε πόλεις σε όλη τη χώρα, μεγαλώνοντας διαρκώς σε όγκο και παλμό.

Την περασμένη Κυριακή διαδήλωσαν στη Μαδρίτη τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι, στη μεγαλύτερη κινητοποίηση του κινήματος των «Αγανακτισμένων» που συγκροτήθηκε πριν από ένα μήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανεργία και την οικονομική κρίση.

Οι κινητοποιήσεις λαμβάνουν τώρα νέα μορφή με πορείες που έχουν ξεκινήσει και θα ξεκινήσουν από πολλές πόλεις της χώρας και προορισμό τη Μαδρίτη.

Οι «Αγανακτισμένοι» που ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη θα καλύψουν μία απόσταση 652 χιλιομέτρων με τα πόδια μέσα σε 29 ημέρες και θα βρίσκονται στη Μαδρίτη για τη μεγάλη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr