Δεκάδες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Αφγανιστάν
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από νοσοκομείο της επαρχίας Λογκάρ στο Αφγανιστάν το Σάββατο. Τα θύματα είναι όλοι ασθενείς, συγγενείς, επισκέπτες και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν αρνήθηκε την ευθύνη γα την επίθεση.
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από νοσοκομείο της επαρχίας Λογκάρ στο Αφγανιστάν το Σάββατο.
Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ορισμένοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τα θύματα είναι όλοι ασθενείς, συγγενείς, επισκέπτες και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου.
Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι οι νεκροί είναι 60 αλλά αργότερα ο αριθμός αναθεωρήθηκε προς τα κάτω.
Συχνά εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και πρεσβείες γίνονται στόχος εξτρεμιστών.
Ωστόσο, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέφερε στο BBC ότι δεν ευθύνονται για τη συγκεκριμένη επίθεση.
Αξιωματούχος της περιοχής δήλωσε ότι η επίθεση έγινε από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος τύπου SUV.
Η επίθεση έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη μερική απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.
Καρζάι: «Η τρομοκρατία απειλεί»
Η τρομοκρατία επεκτείνεται και απειλεί περισσότερο από ποτέ το Αφγανιστάν και τη γύρω περιοχή, δήλωσε το Σάββατο ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι σε διεθνή διάσκεψη για την τρομοκρατία στην Τεχεράνη, στην οποία συμμετέχουν πολλοί ξένοι ηγέτες.
«Δυστυχώς, παρά τις κατακτήσεις στους τομείς της παιδείας και της ανοικοδόμησης των υποδομών, το Αφγανιστάν όχι μόνο δεν έχει επιτύχει ακόμα ειρήνη και ασφάλεια, αλλά η τρομοκρατία επεκτείνεται και απειλεί περισσότερο από ποτέ τη χώρα και τη γύρω περιοχή» τόνισε ο Αφγανός πρόεδρος σε ομιλία του στη διάσκεψη, ενώπιον των ομολόγων του του Ιράν, του Πακιστάν και του Ιράκ.
«Η ειρήνη και η σταθερότητα των χωρών μας απειλούνται. Η ύπαρξή τους και η ακεραιτότητά τους απειλούνται πραγματικά» προειδοποίησε ο Καρζάι στην ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση και υπογράμμισε ότι «όλες οι χώρες της περιοχής πρέπει να πατάξουν την τρομοκρατία».
Ο Αφγανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι τα προβλήματα του Αφγανιστάν πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και με προσπάθειες για ειρήνη και όχι με τη βία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπλόκο του ΣτΕ στην επέκταση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην παραλία Μύτακας της Μήλου
- Εγκρίθηκε στην ΕΕ το συνδυαστικό εμβόλιο της Moderna για Covid και γρίπη
- «Παραμένει και του χρόνου στη Λίβερπουλ ο Άρνε Σλοτ»
- ΗΠΑ: Δέκα εξαφανίσεις επιστημόνων έβαλαν φωτιά στο διαδίκτυο – Εργάζονταν σε πυρηνικές και κρίσιμες υπηρεσίες
- Οργή – Ο ιστότοπος που συνδέεται με τον ομαδικό βιασμό της Ζιζέλ Πελικό «επανήλθε»
- Σοκ στον Βόλο: 52χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη – Τον αναζητούσε ο αδελφός του
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Βήμα βήμα η διαδικασία
- ΠΑΣΟΚ: Αθήνα και Αττική πνίγονται από το κυκλοφοριακό, αλλά η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η Γραμμή 4 του Μετρό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442