Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναδίπλωση της κυβέρνησης για την επιστροφή του φορο-μπόνους των αποδείξεων

Αναδίπλωση της κυβέρνησης για την επιστροφή του φορο-μπόνους των αποδείξεων

«Πήρε πίσω» ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος -αποδίδοντας την σε «νομοτεχνική παρεξήγηση»- τη διάταξη του εφαρμοστικού νόμου, βάσει της οποίας οι φορολογούμενοι καλούνταν να επιστρέψουν την επιστροφή φόρου που κέρδισαν μέσω της συλλογής αποδείξεων, αν το ποσό ξεπερνούσε τα 300 ευρώ. «Αυτό δεν πρόκειται να γίνει» τόνισε ο υπουργός, αργά το βράδυ μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Το τρίωρο που μεσολάβησε από τη στιγμή που δόθηκε ο εφαρμοστικός στην δημοσιότητα υπήρξε θύελλα αντιδράσεων με κάποιους να μιλούν για παντελή απώλεια αξιοπιστίας της κυβέρνησης.

«Πήρε πίσω» ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος -αποδίδοντας την μάλιστα σε «νομοτεχνική παρεξήγηση»- την πρωτοφανή διάταξη του εφαρμοστικού νόμου βάσει της οποίας οι φορολογούμενοι καλούνταν να επιστρέψουν επιστροφή φόρου που κέρδισαν μέσω της συλλογής αποδείξεων, αν το ποσό ξεπερνούσε τα 300 ευρώ.

«Αυτό δεν πρόκειται να γίνει» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, μετά τις εννέα το βράδυ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter.

Να σημειωθεί ότι το τρίωρο που μεσολάβησε από τη στιγμή που δόθηκε ο εφαρμοστικός νόμος στην δημοσιότητα, υπήρξε θύελλα αντιδράσεων, με κάποιους να μιλούν για απώλεια και του τελευταίου ψήγματος αξιοπιστίας της κυβέρνησης.

Παγωμάρα για τη συγκεκριμένη ρύθμιση φαίνεται ότι επικράτησε και στο ΠΑΣΟΚ, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο να δηλώνει άγνοια της συγκεκριμένης ρύθμισης και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστο Πρωτόπαπα να τονίζει ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στο Mega o κ. Πάγκαλος είπε ότι «εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι λυπηρό» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Την διαφωνία του με την επίμαχη διάταξη εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, επισημαίνοντας στο Mega ότι δεν υπήρξε ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με μία τέτοια ρύθμιση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024