
Μη ρωτάς τι κάνουν οι πολιτικοί για την Ελλάδα. Ρώτα τι κάνεις εσύ
photo © 2008 Shayan Sanyal | more info (via: Wylio) Με τους πολιτικούς θα λογαριαστούμε (ελπίζω) στις επόμενες εκλογές, αλλά στο μεταξύ θα καθόμαστε απλώς και θα γκρινιάζουμε; Έτσι κάναμε την εποχή που είχαμε μια ολόκληρη αυτοκρατορία και οι σταυροφόροι πολιορκούσαν την Κωνσταντινούπολη. Όπως έλεγαν οι ίδιοι οι πολιορκητές, οι κάτοικοι της Πόλης ήταν τόσοι […]
photo © 2008 Shayan Sanyal | more info (via: Wylio)
Με τους πολιτικούς θα λογαριαστούμε (ελπίζω) στις επόμενες εκλογές, αλλά στο μεταξύ θα καθόμαστε απλώς και θα γκρινιάζουμε;
Έτσι κάναμε την εποχή που είχαμε μια ολόκληρη αυτοκρατορία και οι σταυροφόροι πολιορκούσαν την Κωνσταντινούπολη. Όπως έλεγαν οι ίδιοι οι πολιορκητές, οι κάτοικοι της Πόλης ήταν τόσοι πολλοί που αν έφτυναν θα έπνιγαν όλους. Αλλά ευτυχώς γι’ αυτούς δεν πολέμησαν και η πρωτεύουσα χάθηκε.
Κάτι αντίστοιχο έγινε και το 1453. Μετά την άλωση έφεραν μπροστά στον Μωάμεθ τον Πορθητή έναν αιχμάλωτο Έλληνα αριστοκράτη και τα τεράστια πλούτη του. Εντυπωσιασμένος ο Μωάμεθ τον ρώτησε γιατί δεν έδωσε τον πλούτο αυτό στον Αυτοκράτορά Κωνσταντίνο για να αγοράσει όπλα και στρατιώτες με τα οποία θα έσωζε την Πόλη και μαζί τη ζωή, την ελευθερία και την τιμή όλων των κατοίκων της.
Κι αυτός ο αχρείος Έλληνας για να μη παραδεχθεί την πλεονεξία του, το μόνο που βρήκε να απαντήσει ήταν πως ο Θεός το θέλησε έτσι ώστε να πέσουν οι θησαυροί στα χέρια του Μωάμεθ!
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να φτιάξουμε την Ελλάδα καλύτερη. Ακόμη όμως κι αν οι βιοτικές ανάγκες δεν αφήνουν πολλούς από μας να σκεφθούν κάτι άλλο πέρα από το κυνήγι του χρήματος για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας, ας θυμηθούμε τουλάχιστον πως το βασικό μας πρόβλημα είναι πως εισάγουμε πολύ περισσότερα από όσα εξάγουμε.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ασχοληθούμε με τον τουρισμό, την παραγωγή κάποιου προϊόντος για εξαγωγή η τη δημιουργία μιας υπηρεσίας που να χρησιμοποιούν ξένοι στο διαδίκτυο. Ίσως έτσι καταφέρουμε να τα έχουμε όλα. Και έσοδα για την Ελλάδα και όφελος για την τσέπη μας.
Γιώργος Επιτήδειος
![[Εκπαίδευση_και_κοινωνική_επανένταξη_ευάλωτων_ομάδων]](http://www.eeei.gr/data/annimbanner.gif)
Γιώργος Επιτήδειος
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442