Έκτακτο πρόγραμμα χρηματοδότησης της ανάπτυξης θα ζητήσει ο Μ. Χρυσοχοΐδης από την ΕΕ
Στις Βρυξέλλες θα πάει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, όπως είπε την Τρίτη στη Βουλή, ώστε να ζητήσει ένα έκτακτο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ανάπτυξη μέσω του Ταμείου Στήριξης, του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Ο υπουργός προανήγγειλε την αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ ώστε να γίνει πιο ευέλεκτο και πιο γρήγορο.
Στις Βρυξέλλες θα πάει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, όπως είπε την Τρίτη στη Βουλή, ώστε να ζητήσει ένα έκτακτο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ανάπτυξη μέσω του Ταμείου Στήριξης, του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Ο υπουργός προανήγγειλε την αναδιάρθρωση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) ώστε «να γίνει πιο ευέλικτο και πιο γρήγορο»
Επίσης, προανήγγειλε τη δημιουργία Δημόσιας Επενδυτικής Τράπεζας για να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα τραπεζική ρευστότητα με μικρή συμμετοχή του Δημοσίου και μεγαλύτερη των ιδιωτών, οι οποίοι θα έχουν και την εποπτεία.
Τέλος, εξήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για τις ναυτιλιακές επενδύσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 26ης αγωνιστικής της Super League (vids)
- Νίκολιτς: «Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν τελείωσε τίποτα»
- ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Μαζί με αυτόν έφυγε και μια ολόκληρη εποχή»
- Μπενίτεθ: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό»
- Σλοβενία: «Φρένο» στα καύσιμα – Ουρές και περιορισμοί
- Λουτσέσκου: «Κάναμε λάθος επιλογές, ίσως το χειρότερο παιχνίδι μας»