
WRC – Ράλι Ακρόπολις 2011: Οι δηλώσεις των κορυφαίων οδηγών μετά την 14η ΕΔ (Άγιοι Θεόδωροι 1)
Ο Γάλλος είχε γίνει ευρέως γνωστός στο WRC με τη 2η θέση του στο Ακρόπολις του 2009 και φέτος επέστρεψε για να ανέβει μια θέση πιο πάνω στο ελληνικό βάθρο, σφραγίζοντας τη νίκη του με τον πρώτο χρόνο στην Power Stage που έριξε την αυλαία του «Ράλι των θεών»!
Ο Sebastien Ogier έγραψε το όνομά του στους νικητές του Ράλι Ακρόπολις κατακτώντας στο ελληνικό αγώνα, 7ο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, την 3η του νίκη στη φετινή αγωνιστική χρονιά και 5η της καριέρας του.
Ο νεαρός Γάλλος της εργοστασιακής Citroen αρχίζει να δημιουργεί μια μικρή παράδοση στην Ελλάδα, καθώς πέραν της φετινής του νίκης, στο Ράλι Ακρόπολις του 2009 είχε τερματίσει στη 2η θέση (ως οδηγός της Citroen Junior). Ήταν η καλύτερη που πέτυχε εκείνη τη χρονιά, κάνοντας ευρέως γνωστό το ταλέντο του.
O 27χρονος ξεκίνησε την τελευταία Ειδική Διαδρομή, την Power Stage στο Νέο Λουτράκι, με προβάδισμα 10,5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Sebastien Loeb – ο οποίος είχε στις εξατμίσεις του, σε απόσταση μόλις 2,6 δευτερολέπτων, τον Mikko Hirvonen.
Στην Power Stage ο Sebastien Ogier όχι απλώς διατήρησε το προβάδισμά του χωρίς απρόοπτα, αλλά κατάφερε και να κερδίσει, με διαφορά μόλις 9 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον S. Loeb! Τον τρίτο χρόνο πέτυχε ο Mikko Hirvonen και οι τρεις τους μοιράστηκαν 3-2-1 βαθμούς αντίστοιχα.
auto.in.gr
- ΤτΕ: Το κακό σενάριο για τις τράπεζες αν παραταθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
- Ακυρώσεις πτήσεων και απογείωση τιμών από αεροπορικές εταιρείες λόγω Ιράν
- Κατηγορούμενος για κακούργημα ο διανομέας που πετούσε πέτρες κατά γυναικών στην Κηφισιά
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Η Ελλάδα και το ποδήλατο σε πρώτο πλάνο μέσα από μία εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή με την υποστήριξη της ΔΕΗ
- Χέγκσεθ: Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση, θα αμυνθούμε επιθετικά
- Η Μπάγερν επενδύει στο μέλλον: Στο στόχαστρο ο 16χρονος Κβαρατσκέλια


