«Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος» γράφει η γερμανική έκδοση των Financial Times
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος» και υπότιτλο «ο πρωθυπουργός Παπανδρέου προσφέρει ανασχηματισμό της κυβέρνησης - οι αγορές είναι εξόχως νευρικές - μαζικές διαμαρτυρίες στην Αθήνα» κυκλοφορεί η οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland, αναφέροντας ότι η κρίση στην Αθήνα απειλεί το συνολικό εγχείρημα διάσωσης της Ελλάδας. Η κρίση χρέους έχει εξελιχτεί σε κρίση εμπιστοσύνης στη Δημοκρατία, γράφει Handelsblatt. Η καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα στην κορυφή της ειδησεογραφίας διεθνώς.
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος» και υπότιτλο «ο πρωθυπουργός Παπανδρέου προσφέρει ανασχηματισμό της κυβέρνησης – οι αγορές είναι εξόχως νευρικές – μαζικές διαμαρτυρίες στην Αθήνα» κυκλοφορεί η οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland, αναφέροντας ότι η κρίση στην Αθήνα απειλεί το συνολικό εγχείρημα διάσωσης της Ελλάδας. Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα στην κορυφή της ειδησεογραφίας διεθνώς.
«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Suddeutsche Zeitung (SZ). «Ο κ. Παπανδρέου θέλει να επιβάλει στη Βουλή πλειοψηφία υπέρ του πακέτου περικοπών – Oι συνομιλίες με την αντιπολίτευση ναυάγησαν» προσθέτει η εφημερίδα.
Όσον αφορά το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, η SZ κάνει λόγο για χάος παντού: «Με τη βία στους δρόμους και το χάος στην κυβέρνηση παλεύει ο Έλληνας πρωθυπουργός» γράφει η εφημερίδα.
«Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου αναγγέλλει ψήφο εμπιστοσύνης, σήμερα ο ανασχηματισμός στην Αθήνα – Εκ νέου απεργίες και βίαιες διαμαρτυρίες» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung FAZ.
Από την πλευρά της, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt έχει τον τίτλο «Η λαϊκή οργή κυβερνά».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κρίση χρέους έχει εξελιχτεί σε κρίση εμπιστοσύνης στη δημοκρατία. Το αυστηρό πρόγραμμα περικοπών του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ελληνικής κυβέρνησης έχασε τη στήριξη από το λαό. Θα πέσει η δημοκρατία στην Ελλάδα;».
Η οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος» και υπότιτλο «ο πρωθυπουργός Παπανδρέου προσφέρει ανασχηματισμό της κυβέρνησης – οι αγορές είναι εξόχως νευρικές – μαζικές διαμαρτυρίες στην Αθήνα».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κρίση στην Αθήνα απειλεί το συνολικό εγχείρημα διάσωσης της Ελλάδας. «Χωρίς απόφαση για περικοπές ύψους 6,4 δισ. το τρέχον έτος και 28,3 δισ. μέχρι το 2015, η Ελλάδα δεν μπορεί να εκταμιεύσει στα μέσα Ιουλίου νέα διεθνή βοήθεια και θα πτωχεύσει» αναφέρει η εφημερίδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση της Interpol για τη διαδικτυακή απάτη –
- Πέθανε η ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη: «Αναπνέουμε πιο ελεύθερα χάρη σε εκείνη»
- Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός που έκανε βουτιά στο νερό και έσπασε τον αυχένα του
- Ο Λεμπρόν… σκέφτεται τους Χιτ του Γιάννη: «Οι τρεις ομάδες που εξετάζει για το επόμενο βήμα»
- Το… δώρο του Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ – Γιατί ο Στάρμερ δεν το πήρε μαζί του
- Άργος: Στο μικροσκόπιο της βαλλιστικής οι 13 κάλυκες και οι τρύπες από σφαίρες στον τοίχο – Βίντεο από το σημείο
- Θάλεια Ματίκα – Τάσος Ιορδανίδης: Επεισοδιακή παράσταση στο Κιλκίς λόγω μιας ακρίδας
- Στον Ολυμπιακό ο Ζότα Σίλβα! (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442