«Γκρίνιες» στους κόλπους της τουρκικής αντιπολίτευσης μετά το θρίαμβο Ερντογάν
Η εσωκομματική γκρίνια έκανε την εμφάνισή της στους κόλπους της τουρκικής αντιπολίτευσης στον απόηχο της θριαμβευτικής εκλογικής νίκης του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ταγίπ Ερντογάν. Στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) ακούγονται φωνές αμφισβήτησης του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος εν τω μεταξύ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση για το νέο Σύνταγμα. Γκρίνιες και στους κόλπους του εθνικιστικού MHP (Γκρίζοι Λύκοι).
Η εσωκομματική γκρίνια έκανε την εμφάνισή της στους κόλπους της τουρκικής αντιπολίτευσης στον απόηχο της θριαμβευτικής εκλογικής νίκης του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ταγίπ Ερντογάν. Στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) ακούγονται φωνές αμφισβήτησης του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος εν τω μεταξύ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση για το νέο Σύνταγμα. Γκρίνιες και στους κόλπους του εθνικιστικού MHP (Γκρίζοι Λύκοι).
Σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην Milliyet ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λέει η «πόρτα μας είναι ανοιχτή». Κι αυτό ως απάντηση στην έκκληση Ερντογάν για συνεργασία όλων των κομμάτων με σκοπό τη σύνταξη νέου Συντάγματος.
Ο Κιλιτσντάρογλου θέτει επίσης θέμα ενίσχυσης του κοινοβουλευτικού συστήματος, γεγονός που έρχεται μάλλον σε αντίθεση με την τάση του Ταγίπ Ερντογάν να προωθήσει το προεδρικό σύστημα στην Τουρκία.
Παράλληλα όμως έχουν αρχίσει να ακούγονται εντός του CHP φωνές αμφισβήτησης του Κιλιτσντάρογλου. Πρώην βουλευτές τον καλούν να παραιτηθεί, χαρακτηρίζοντας αποτυχία το 26% που συγκέντρωσε το κόμμα στις εκλογές της Κυριακής.
Ο τουρκικός τύπος κάνει λόγο για προσπάθεια στελεχών προσκείμενων στον πρώην αρχηγό του κόμματος Ντενίζ Μπαϊκάλ να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο.
Τέτοιες τάσεις έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται και εντός του εθνικιστικού MHP, το οποίο βγήκε από τις εκλογές με ποσοστό 13%.
Από την πλευρά του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Το κόμμα θεωρείται «δεύτερος νικητής», αφού εξελέγησαν με την υποστήριξή του 36 ανεξάρτητοι βουλευτές. Ένας από αυτούς, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, δηλώνει ότι το κράτος πρέπει να συνομιλήσει με τους ανεξάρτητους σε συνταγματική και πολιτική βάση, αλλά προκειμένου «να τερματιστεί ο πόλεμος, πρέπει να γίνουν συνομιλίες με το ΡΚΚ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι νησιά την Τετάρτη
- Παντζάρι: Και ελάχιστες θερμίδες και κάνει καλό στην καρδιά
- Καιρός: Γενικά αίθριος με μελτέμια και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά – Έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία
- Αλλάζουν τα δικαιώματα για εργασίες σε ακίνητα
- Γιατί ο νέος οδικός χάρτης της ΕΕ για τα social media είναι πιο αυστηρός από ό,τι φαίνεται; – Πού αποσκοπεί;
- Τζόαν Ντίντιον: Οι επιστολές και οι οικογενειακές πληγές που αποκαλύπτει το προσωπικό της αρχείο
- Scrolling, αυτή η μάστιγα: Τέσσερις τρόποι να το περιορίσουμε
- Marfin: Η 46χρονη στο «στόχαστρο» και άλλης δικογραφίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442