Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Apple συμβιβάζεται με την Nokia

Η Apple συμβιβάζεται με την Nokia

Θετικό αποτέλεσμα στα ισορροπημένα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου οικονομικού τριμήνου 2011 της Nokia θα έχει ο συμβιβασμός στον οποίο κατέληξε με την Apple, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτεται πόσα χρήματα θα της καταβάλλει η δεύτερη για να αποσύρει όλες τις μηνύσεις εναντίον της για καταπάτηση πατεντών σε iPhone, iPod και iPad.

Θετικό αποτέλεσμα στα εκτιμώμενα ισορροπημένα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου οικονομικού τριμήνου 2011 της Nokia θα έχει ο συμβιβασμός στον οποίο κατέληξε με την Apple, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτεται πόσα χρήματα θα της καταβάλλει η δεύτερη για να αποσύρει όλες τις μηνύσεις εναντίον της για καταπάτηση πατεντών.

Η συμφωνία που υπέγραψαν τα δύο μέρη προβλέπει την απόσυρση όλων των μηνύσεων για καταπάτηση ευρεσιτεχνιών από Nokia και Apple, την καταβολή ενός ποσού εφάπαξ και την παραχώρηση αδειών χρήσης τεχνολογιών της Nokia στην Apple με διαρκές αντίτιμο.

Η Nokia είχε εγείρει απαιτήσεις από τα τέλη του 2009, όταν υποστήριξε ότι το iPhone χρησιμοποιεί δέκα κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες που διατηρεί εκείνη στο πλούσιο χαρτοφυλάκιό της. Λίγο αργότερα, κατέθεσε μήνυση και για πατέντες της στο iPad. H Apple επέστρεψε τις κατηγορίες. Το Μάρτιο του 2011 η Nokia απευθύνθηκε και στην αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου ενώπιον της οποίας ισχυρίστηκε ότι η Apple καταπατά τα δικαιώματά της ουσιαστικά σε όλα τα προϊόντα της.

Μετά το θετικό αυτό αποτέλεσμα για την Nokia, ο Στέφεν Έλοπ, επικεφαλής της εταιρείας δηλώνει ότι θα επιδιώξει ανάλογες συμφωνίες για την παραχώρηση αδειών στην βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας -αναλυτές της αγοράς θεωρούν πιθανό να στραφεί με ανάλογες απαιτήσεις στους κατασκευαστές smartphone με Android.

Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση της συμφωνίας προκάλεσε άνοδο 3% στην τιμή της μετοχής της Nokia, αναλυτές εκτιμούν ότι η συμφωνία αυτή δεν έχει τη δύναμη να ανατρέψει την καθοδική πορεία της εταιρείας που έχει χάσει το 25% της χρηματιστηριακής της αξίας (-5,5 δισ. ευρώ) από τις 30 Μάη, όπως μεταδίδει το Reuters.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ποιος είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην «Aleksandar Nikolić Hall» με τη Μακάμπι

Ο λόγος που τα δύο παιχνίδια των playoffs της EuroLeague ανάμεσα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό θα γίνουν στη γνωστή «Χάλα Πιονίρ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024