Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Γουόλ Στριτ την Τρίτη
Με άνοδο σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τρίτη, καθώς τα μακροοικονομικά της Κίνας οδήγησαν στην επιστροφή της αισιοδοξίας για την παγκόσμια ανάκαμψη. Τις 12.000 μονάδες που είχε χάσει την προηγούμενη εβδομάδα ανέκτησε ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη, έπειτα και από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.
Με άνοδο σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τρίτη, καθώς τα μακροοικονομικά της Κίνας οδήγησαν στην επιστροφή της αισιοδοξίας για την παγκόσμια ανάκαμψη. Τις 12.000 μονάδες που είχε χάσει την προηγούμενη εβδομάδα ανέκτησε ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη, έπειτα και από τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.
Στην Ευρώπη, και ενώ οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών εξέταζαν στο Eurogroup τις διαθέσιμες επιλογές στο ζήτημα της Ελλάδας, οι μετοχές των περισσότερων χρηματοπιστωτικών έκλεισαν στο πράσινο (όπως των BNP Paribas, Banco Santander, Deutsche Bank, Unicredit).
Στη Νέα Υόρκη, η μικρότερη του αναμενόμενου μείωση των λιανικών πωλήσεων το Μάιο (κατά 0,2%, έναντι εκτιμήσεων 0,5%) ευνόησε το κλίμα στην αγορά.
Ενισχυμένη, μεταξύ άλλων, και η μετοχή της Home Depot ενώ στο πράσινο, μετά τα ισχυρά της αποτελέσματα, η Best Buy. Η ανάκαμψη της τιμής του αργού οδήγησε επίσης υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών ενέργειας.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 1,7% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 1,5%. Υψηλότερα κατά 0,5% κατέγραψε και ο FTSE100 στο Λονδίνο.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.070,32 μονάδες με άνοδο 0,98% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,5%. Κατά 1,2% ενισχύθηκε και ο S&P500.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442