Στέλεχος του E.coli εντοπίστηκε σε φύτρες ολλανδικών παντζαριών
Στέλεχος του βακτηρίου E.coli, διαφορετικό από αυτό που προκάλεσε το θάνατο 24 ανθρώπων στη Γερμανία και ενός στη Σουηδία, εντοπίστηκε σε φύτρες ολλανδικών παντζαριών που εξάγονται στη Γερμανία και το Βέλγιο, ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές.
«Το στέλεχος αυτό εντοπίστηκε σε φύτρες παντζαριών που καλλιεργεί Ολλανδός παραγωγός», δήλωσε η Μαριάν Μπεστέλινκ, εκπρόσωπος των ολλανδικών υγειονομικών αρχών.
«Αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι, είναι ότι δεν πρόκειται για το στέλεχος της επιδημίας στη Γερμανία. Πρόκειται για ένα άλλο στέλεχος του βακτηρίου E.coli», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με την κ.Μπεστέλνικ, οι φύτρες των παντζαριών που εξάγονται στη Γερμανία και το Βέλγιο θ’ αποσυρθούν από την αγορά.
«Δεν πρόκειται εδώ για το θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου που εντοπίστηκε στη Γερμανία, ωστόσο θα μπορούσε να προκαλέσει ασθένειες, δεν ξέρει ποτέ κανείς», τόνισε.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442