Προσημειώνονται ακίνητα της οικογένειας και εταιρειών του Παύλου Ψωμιάδη
Προσημειώσεις διέταξε το Πρωτοδικείο (Τμήμα Ασφαλιστικών) σε ακίνητα του Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του, καθώς και σε ακίνητα εταιρειών του ομίλου, μετά από προσφυγή 147 ομολογιούχων της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση των 147 και διατάσσει την προσημείωση μέχρι του ποσού των 17 εκατομμυρίων ευρώ, σε ακίνητα της οικογένειας και εταιρειών του Παύλου Ψωμιάδη, σε Κηφισιά, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, Πεντέλη, Σύνταγμα, Λεωφόρο Συγγρού, Μύκονο και Θεσσαλονίκη.
Προσημειώσεις διέταξε το Πρωτοδικείο (Τμήμα Ασφαλιστικών) σε ακίνητα του Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του, καθώς και σε ακίνητα εταιριών του ομίλου, μετά από προσφυγή 147 ομολογιούχων της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση των 147 και διατάσσει την προσημείωση μέχρι του ποσού των 17 εκατομμυρίων ευρώ, σε ακίνητα της οικογένειας και εταιριών του Παύλου Ψωμιάδη, σε Κηφισιά, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, Πεντέλη, Σύνταγμα, Λεωφόρο Συγγρού, Μύκονο και Θεσσαλονίκη.
Στις 21 Ιουνίου συζητείται στο Πρωτοδικείο αντίστοιχη αίτηση για προσημειώσεις, άλλων 153 επενδυτών της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ, εκ των οποίων οι 63 επανέρχονται στην Δικαιοσύνη καθώς ήταν οι πρώτοι που είχαν προσφύγει και είχαν λάβει αρνητική απάντηση στο αίτημα τους από το δικαστήριο.
Όπως εκτιμάται αν δικαιωθούν και αυτοί από το Πρωτοδικείο, θα ανοίξει ο δρόμος για την αποζημίωσή τους καθώς τα επίμαχα ακίνητα, που η συνολική τους αξία υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται να είναι «καθαρά» από άλλες απαιτήσεις.
Οι ομολογιούχοι της ΚΑΠΙΤΑΛ, υποστηρίζουν ότι υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά καθώς επένδυσαν τα χρήματά τους στο επίμαχο προϊόν της εταιρίας, που υποσχόταν απόδοση ακόμη και 7% επί του κεφαλαίου τους, επένδυση που αποδείχθηκε εντελώς απατηλή.
Ο Παύλος Ψωμιάδης, όπως και η σύζυγος και η κόρη του, είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της ΚΑΠΙΤΑΛ για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και παραμένει προσωρινά κρατούμενος.
Πριν λίγες ημέρες ο αρμόδιος Εισαγγελέας με πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, ζήτησε την παραπομπή της οικογένειας Ψωμιάδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και την παράταση της κράτησης του επιχειρηματία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442