
Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η πώληση του 10% του ΟΤΕ
Ανακοίνωση σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος πώλησης του Δημοσίου για το 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως τονίζεται, η άσκηση του δικαιώματος πώλησης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην σύμβαση, ήτοι μέσω της αποστολής προς την Deutsche Telekom της σχετικής αναγγελίας ασκησης δικαιώματος και της υπογραφής σχετικής σύμβασης πώλησης μετοχών. Η αποστολή της οποίας πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2011.
Ανακοίνωση σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος πώλησης του Δημοσίου για το 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ εξέδωσε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) αποφάσισε την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ με την, σύμφωνα με το άρθρο 6.2 της Σύμβασης Πώλησης Μετοχών, άσκηση του δικαιώματος του Δημοσίου να ζητήσει από την Deutsche Telekom να αγοράσει 49.015.038 μετοχές ΟΤΕ κυριότητας του Δημοσίου, που αντιστοιχούν σε 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ σε τιμή που καθορίζεται σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο της σύμβασης πώλησης μετοχών.
Όπως τονίζεται, η άσκηση του δικαιώματος πώλησης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην σύμβαση, ήτοι μέσω της αποστολής προς την Deutsche Telekom της σχετικής αναγγελίας ασκησης δικαιώματος και της υπογραφής σχετικής σύμβασης πώλησης μετοχών.
Η ΔΕΑΑ ενέκρινε το σχέδιο αναγγελίας άσκησης δικαιώματος και εξουσιοδότησε τον υπουργού Οικονομικών για την αποστολή της, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η αληθινή γεωγραφία της Οδύσσειας: Οι χάρτες, οι μύθοι και το διαχρονικό μυστήριο του ταξιδιού του Οδυσσέα
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξέρει: Μέσα στην προπόνηση του σταρ του ποδοσφαίρου
- Μισθοί: Ο νέος χάρτης για το 2027 – Στα 950 ευρώ ο κατώτατος
- Υπερπαγκοσμιοποίηση 2.0: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη δεν επιβράδυνε τον κόσμο
- Το The Batman Part II έμεινε ξανά στο «διαβάστηκε»: Νέα καθυστέρηση στην κυκλοφορία
- Ρωγμές σε σπίτια στην Κυψέλη: Γνώριζαν το πρόβλημα από τον Μάρτιο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι 4 «γαλάζιοι» κατηγορούμενοι και η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης
- Ακραία καιρικά φαινόμενα, συγκρούσεις και βιώσιμος τουρισμός: Πώς αλλάζουν τα ταξίδια το 2026;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442