Στήριξη για δεύτερη θητεία ζητά ο Μπαν Γκι-μουν από το ΣΑ του ΟΗΕ
Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν ζήτησε επισήμως από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία στη θέση του Γενικού Γραμματέα, αναφέρει επιστολή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Η παρουσία του στη θέση αυτή θεωρείται σχεδόν βέβαιη μιας και δεν υπάρχει αντίπαλος που να έχει δηλώσει το ενδιαφέρον του.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν ζήτησε επισήμως από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία στη θέση του Γενικού Γραμματέα, αναφέρει επιστολή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Η παρουσία του στη θέση αυτή θεωρείται σχεδόν βέβαιη μιας και δεν υπάρχει αντίπαλος που να έχει δηλώσει το ενδιαφέρον του.
«Καθώς φτάνω στο τέλος της θητείας μου ως Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, προτείνω ταπεινά το όνομά μου στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για μία δεύτερη θητεία» αναφέρει η επιστολή του Μπαν Γκι-μουν στον αντιπρόσωπο της Γκαμπόν, Νέλσον Μεσόνε, πρόεδρο αυτό το μήνα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η απουσία δεδηλωμένου αντίπαλου και το γεγονός ότι κανένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν φαίνεται να είναι αντίθετο στην υποψηφιότητά του, καθιστά την επανεκλογή του σχεδόν σίγουρη.
Η θητεία του Μπαν Γκι-μουν λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θέλουν να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία επιλογής.
Ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει προωθήσει την υποψηφιότητά του, περιοδεύοντας στον κόσμο και μιλώντας για την ανάγκη εξομάλυνσης των κρίσεων και την προωθώντας δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και τα δικαιώματα των γυναικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του
- ΗΠΑ και Ιράν «δοκιμάζουν» τα όρια της κλιμάκωσης: Πλήγματα σε ιρανικές υποδομές και επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο
- Λορέντζο Καριέρε: Σήμερα η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442