
Υψηλά κέρδη στο Χρηματιστήριο εν μέσω αισιοδοξίας για το νέο πακέτο στήριξης
Υψηλά κέρδη σημειώνει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται πάνω από τις 1.300 μονάδες, μετά τα νέα για καταρχήν συμφωνία για ένα νέο τριετές πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και εν αναμονή του πορίσματος της τρόικας για την πέμπτη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ αργότερα εντός της ημέρας.
Κωστούλας Γεώργιος
Κέρδη άνω του 2% σημειώνει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, μετά τα νέα για καταρχήν συμφωνία για ένα νέο τριετές πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και εν αναμονή του πορίσματος της τρόικας για την πέμπτη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ αργότερα εντός της ημέρας.
Στις 14:20 ο γενικός δείκτης κατέγραφε κέρδη 2,71% στις 1.311,82 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 44,3 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 2,87%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 1,51% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 1,54%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν υψηλότερα κατά 3,83%.
Στις μετοχές με τον υψηλότερο τζίρο ξεχώριζαν οι Εθνική (+3,90% στα 5,06 ευρώ), Eurobank (+3,91% στα 3,19 ευρώ), ΟΠΑΠ (+2,96% στα 12,18 ευρώ), Alpha Bank (+5,79% στα 3,29 ευρώ) και 3Ε (+2,62% στα 17,60 ευρώ).
Στο σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 88 ήταν σε θετικό έδαφος, 43 σε αρνητικό, ενώ 39 παρέμεναν αμετάβλητες.
Το spread του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς υποχωρούσε στις 1.313 μονάδες βάσης (-12 μονάδες σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς) και το επιτόκιο στο 16,14% (-0,09%).
Στο 2ετές ομόλογο, το επιτόκιο σημείωνε πτώση στο 23,35%, από 24,65%.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Ο FTSE-100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρούσε κατά 0,10% στις 5.841,82 μονάδες, στο Παρίσι, ο CAC-40 σημείωνε απώλειες 0,24% στις 3.880,58 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,15% στις 7.084,85 μονάδες.
Στα ασιατικά χρηματιστήρια επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,66% στις 9.492,21 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δήμιοι και δεσμοφύλακες
- H ηδονιστική και πολιτική δόξα των βραδινών εξόδων – Από τους κήπους αναψυχής του 18ου αιώνα στο dance floor
- «Εκρηκτικό προηγούμενο»: Η απάντηση Αραγτσί μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τα ιρανικά παγωμένα στοιχεία
- Διακοπές: Που ξόδεψαν 3,68 δισ. οι Έλληνες τουρίστες – Η μέση ημερήσια δαπάνη [γραφήματα]
- Ολυμπιακός: Πέμπτο φιλικό ματς, αντίπαλος η Αντβέρπ
- Ο Βέρνερ Χέρτζογκ έδωσε την πρώτη γεύση της επερχόμενης ταινίας του – Η συμμέτοχη στο Φεστιβάλ Βενετίας
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)











![Διακοπές: Που ξόδεψαν 3,68 δισ. οι Έλληνες τουρίστες – Η μέση ημερήσια δαπάνη [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-372-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442