Η Μπαρτσελόνα (που έκανε τρίτη γκέλα μέσα σε τέσσερις αγωνιστικές) έμεινε στο 0-0 με τη Λα Κορούνια, η οποία συνεχίζει να κινδυνεύει με υποβιβασμό στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, η αγωνία για την παραμονή συνεχίζεται (έξι ομάδες θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό).
H 37η και προτελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος καθόρισε τη μάχη για την τρίτη θέση (καταλήγει στη Βαλένθια) και έφησε εκτός Ευρώπης την Εσπανιόλ. Από εκεί και πέρα, η αγωνία για την παραμονή συνεχίζεται (έξι ομάδες θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό).
Η Μπαρτσελόνα (που έκανε τρίτη γκέλα μέσα σε τέσσερις αγωνιστικές) έμεινε στο 0-0 με τη Λα Κορούνια, η οποία συνεχίζει να κινδυνεύει με υποβιβασμό στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Ρεάλ Μαδρίτης που τις τελευταίες αγωνιστικές πετυχαίνει γκολ με το «τσουβάλι» πέρασε με νίκη (3-1) από την έδρα της Βιγιαρεάλ. Σκόραρε δύο φορές ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει πλέον επτά γκολ περισσότερα από τον Μέσι και ισοφάρισε το ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία σεζόν της Primera (το είχαν οι Θάρα και Ούγκο Σάντσες). Χάθηκε και μαθηματικά η τρίτη θέση για τη Βιγιαρεάλ.
Πίσω από τα δύο ισπανικά μεγαθήρια θα τερματίσει η Βαλένθια, η οποία ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ στο «Μεστάγια» με τη Λεβάντε που έπαιζε με δέκα για 70 λεπτά. Έχασε και μαθηματικά τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη Εσπανιόλ, η οποία ηττήθηκε στην έδρα της Σαραγόσα με 1-0. Η ομάδα του Αγκίρε με αυτή τη νίκη διατήρησε τις ελπίδες για παραμονή.
Για την οποία θα παλέψουν και οι Χετάφε (πήρε σπουδαία νίκη επί της Οσασούνα με 2-0), Λα Κορούνια, Οσασούνα, Σοσιεδάδ (αν και ηττήθηκε με 3-1 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν«»), Μαγιόρκα (γνώρισε απρόσμενη ήττα από την αδιάφορη και ουραγό Αλμερία) και Σανταντέρ (ηττήθηκε από τη Χιχόν , η οποία σώθηκε). Τέλος, η Μπιλμπάο παρά την ισοπαλία της με τη Μάλαγα (έσωσε την κατηγορία) εξασφάλισε την έξοδο στο Europa League. Τα Λιοντάρια ισοβαθμούν στην 5η θέση με τις Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.