To 3-1 έκαναν στη σειρά με τους Σέλτικς οι Χιτ, που νίκησαν στη Βοστόνη το συγκρότημα του Ντοκ Ρίβερς με 98-90 (86-86 κ.δ). Σε 2-2 ισοφάρισαν οι Θάντερ που μετά από τρεις παρατάσεις επιβλήθηκαν στο Μέμφις των Γκρίζλις με 133-123 (96-96 κ.δ, 109-109, 119-119).
Πολύ κοντά στην πρόκριση τους στους τελικούς της Ανατολής βρίσκονται οι Χιτ, οι οποίοι επικράτησαν στη Βοστόνη των Σέλτικς με 98-90 (86-86 κ.δ) και έκαναν το 3-1 στη σειρά.
Οι ΛεΜπρον Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ πέτυχαν από 35 και 28 πόντους αντίστοιχα με τον τρίτο της παρέας, Κρις Μπος, να προσθέτει άλλους 20 για το συγκρότημα του Ερικ Σποέλστρα.
Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Πολς Πιρς με 27 πόντους, ο οποίος, όμως, έχασε την ευκαιρία στην εκπνοή του παιχνιδιού να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στο έξτρα πεντάλεπτο.
Μπρέικ και για τους Θάντερ που μπορεί να χρειάστηκαν τρεις παρατάσεις, ωστόσο εν τέλει επιβλήθηκαν των Γκρίζλις στο Μέμφις με 133-123 (96-96 κ.δ, 109-109, 119-119) και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά.
Οι Ράσελ Γουέστμπρουκ και Κέβιν Ντουράντ ήταν οι κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους, σημειώνοντας από 40 και 35 πόντους αντίστοιχα.
Πολύ καλή εμφάνιση από τους γηπεδούχους έκαναν οι Ζακ Ράντολφ (34π.) και Μαρκ Γκασόλ (26π.). Η σειρά πλέον μεταφέρεται στην Οκλαχόμα, όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης οι Θάντερ θα προσπαθήσουν να κάνουν το 3-2 και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης.
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.