
Ορόσημο για την ελληνική διπλωματία οι εκλογές στην Τουρκία, λέει Δ.Δρούτσας
Οι εκλογές στην Τουρκία είνα ορόσημο για τη στάση της ελληνικής διπλωματίας απέναντι στην Τουρκία και τον κ. Ερντογάν, δήλωσε σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Για την εσωτερική πολιτική κατάσταση, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι «εάν οδηγήσουν κάποιοι τα πράγματα σε ακραίες καταστάσεις, μην αμφιβάλλετε ότι θα υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση».
Οι εκλογές στην Τουρκία είνα ορόσημο για τη στάση της ελληνικής διπλωματίας απέναντι στην Τουρκία και τον κ. Ερντογάν, δήλωσε σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.
«Αν η νέα τουρκική πολιτική ηγεσία που θα αναδειχθεί βγει ενδυναμωμένη και μπορέσει να υλοποιήσει κάποια πράγματα που ακούμε, αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Έχω πει ότι από τα θετικά λόγια που ακούμε και από τον κ. Ερντογάν θέλουμε να δούμε πράξεις και το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών θα είναι κάτι σαν ορόσημο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε ότι «η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε από κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος γι’ αυτό».
Πρόσθεσε πάντως ότι «χρησιμοποιούνται λάθος όροι και επιχειρήματα, για να δημιουργηθεί τεταμένη πολιτικά ατμόσφαιρα».
Για την οικονομική κατάσταση της χώρας είπε ότι στόχος είναι η καλύτερη δυνατή διαχείριση του χρέους, με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την Ελλάδα.
«Όσο λιγότερο μιλάμε και σχολιάζουμε και επικεντρωνόμαστε στην υλοποίηση του προγράμματός μας, τόσο πιο κοντά φθάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα» σχολίασε ο κ. Δρούτσας.
Ο κ. Δρούτσας δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι «εάν οδηγήσουν κάποιοι τα πράγματα σε ακραίες καταστάσεις, μην αμφιβάλλετε ότι θα υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
- ΚΕΔΕ για αποκέντρωση, θεσμική αυτοτέλεια και ενίσχυση των Δήμων
- Χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση της Interpol για τη διαδικτυακή απάτη –
- Πέθανε η ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη: «Αναπνέουμε πιο ελεύθερα χάρη σε εκείνη»
- Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός που έκανε βουτιά στο νερό και έσπασε τον αυχένα του
- Ο Λεμπρόν… σκέφτεται τους Χιτ του Γιάννη: «Οι τρεις ομάδες που εξετάζει για το επόμενο βήμα»
- Το… δώρο του Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ – Γιατί ο Στάρμερ δεν το πήρε μαζί του
- Άργος: Στο μικροσκόπιο της βαλλιστικής οι 13 κάλυκες και οι τρύπες από σφαίρες στον τοίχο – Βίντεο από το σημείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442