Κανονικό κυνήγι μαγισσών φαίνεται ότι έχουν εξαπολύσει -σύμφωνα τουλάχιστον με βρετανικά δημοσιεύματα- οι ιρανικοί πολιτικοί κύκλοι που αντιτίθενται στον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ: Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, στενοί συνεργάτες του Αχμαντινετζάντ και του επιτελάρχη του έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι επικαλούνται... «πνεύματα και υπερφυσικές δυνάμεις» για την επίτευξη των πολιτικών τους στόχων. Στην Τεχεράνη πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι ενδείξεις ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ του Αχμαντινετζάν και του Αγιατολάχ Χαμεϊνί.

Κανονικό κυνήγι μαγισσών φαίνεται ότι έχουν εξαπολύσει -σύμφωνα τουλάχιστον με βρετανικά δημοσιεύματα- οι ιρανικοί πολιτικοί κύκλοι που αντιτίθενται στον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ: Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, στενοί συνεργάτες του Αχμαντινετζάντ και του επιτελάρχη του έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι επικαλούνται… «πνεύματα και υπερφυσικές δυνάμεις» για την επίτευξη των πολιτικών τους στόχων.

Ιρανικές ιστοσελίδες περιγράφουν μάλιστα έναν από τους συλληφθέντες ως «άνθρωπο με ιδιαίτερες μεταφυσικές ικανότητες και σύνδεση με τους άγνωστους κόσμους».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για συλλήψεις 25 ατόμων που υποτίθεται ότι σχετίζονται με την παραγωγή ενός ιρανικού ντοκιμαντέρ που ερευνά την (εσχατολογική) επανεμφάνιση του «Κρυφού Ιμάμη» -κάτι που, σύμφωνα με τους επικριτικές της ταινίας, είναι αιρετικό, γιατί δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Τα πρόσωπα αυτά φέρονται να συνελήφθησαν γιατί συνιστούν ένα «ρεύμα απόκλισης» στον στενό κύκλο του προέδρου.

Στην Τεχεράνη πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι ενδείξεις ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ του Αχμαντινετζάν και του Αγιατολάχ Χαμεϊνί, έπειτα από την απόφαση του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη να επαναδιορίσει τον υπουργό Πληροφοριών, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει ο Αχμαντινετζάντ.

Τις φήμες ενέτεινε και το πολυήμερο «εμπάργκο» του Αχμαντινετζάντ στα προεδρικά του καθήκοντα, όντας πολιτικά άφαντος για σχεδόν δέκα ημέρες μέχρι την επανεμφάνισή του την Κυριακή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr