Επανεμφάνιση του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ μετά από 8 ημέρες πολιτικής απουσίας
Στο ιρανικό υπουργικό συμβουλίο εμφανίστηκε ο πρόεδρος της χώρας Μαχμούν Αχμαντινετζάντ την Κυριακά, έπειτα από «πολιτική απουσία» 8 ημερών. Η πολιτική απουσία του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είχε αρχίσει να εκλαμβάνεται από πολλούς ως μποϊκοτάζ των καθηκόντων του. Μετά την πρόσφατη κόντρα που είχε με τον αγιατολάχ Χαμενεΐ, ο Αχμαντινετζάντ έχει απουσιάσει από δύο υπουργικά συμβούλια, ενώ ακύρωσε και την επίσκεψή του στην ιερή πόλη Κομ.
Στο ιρανικό υπουργικό συμβουλίο εμφανίστηκε ο πρόεδρος της χώρας Μαχμούν Αχμαντινετζάντ την Κυριακά, έπειτα από «πολιτική απουσία» 8 ημερών η οποία είχε αρχίσει να εκλαμβάνεται από πολλούς ως μποϊκοτάζ των καθηκόντων του. Μετά την πρόσφατη κόντρα που είχε με τον αγιατολάχ Χαμενεΐ, ο Αχμαντινετζάντ έχει απουσιάσει από δύο υπουργικά συμβούλια, ενώ ακύρωσε και την επίσκεψή του στην ιερή πόλη Κομ.
Σύμφωνα με το BBC, η «εξαφάνιση» του Ιρανού προέδρου έχει οδηγήσει τους αναλυτές να εκτιμούν ότι υπάρχει σε εξέλιξη στα παρασκήνια μάχη εξουσίας. Το ζήτημα είχε προβληματίσει και τους Ιρανούς βουλευτές.
Το φημολογούμενο ρήγμα στις σχέσεις των δύο πιο ισχυρών ανδρών στο Ιράν, του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και του θρησκευτικού ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή την αποπομπή ενός υπουργού πριν από περίπου 15 ημέρες.
Συγκεκριμένα, ο Μ.Αχμαντινετζάντ αποφάσισε να απομακρύνει τον υπουργό Πληροφοριών Χεϊντάρ Μοσλεχί, ωστόσο, η «αποπομπή» δεν κράτησε πολύ, καθώς παρενέβη ο Χαμενεΐ, με αποτέλεσμα ο Ιρανός πρόεδρος να ανακρούσει πρύμναν και ο «παραιτηθείς» υπουργός να επιστρέψει στη θέση του.
Οι πρώτες ενδείξεις για το ρήγμα στις σχέσεις του Χαμενεΐ και του Αχμαντινετζάντ ήταν εμφανείς ήδη από το 2009, όταν ο αγιατολάχ εξανάγκασε τον Ιρανό πρόεδρο να αποπέμψει τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και συμπέθερό του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
- Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ενέκρινε την κατανομή 5.537 θέσεων του Προγράμματος Απασχόλησης 55+ της ΔΥΠΑ στους Δήμους
- Επίσημο: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη Νίγκρο
- Αντόν Τσέχωφ: Πόσο κακός είναι ο κόσμος…
- Missing Alert για 22χρονη που εξαφανίστηκε την Τρίτη από την περιοχή Ελληνορώσων
- Ο Λένι Κράβιτς αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που γυμνάζεται φορώντας δερμάτινα παντελόνια
- Για τους 17χρονους Βρετανούς, τα social media θα σβήνουν τα μεσάνυχτα
- ΠΑΣΟΚ για έκθεση φορολογίας ΕΕ: Τρεις αποκαλυπτικές αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας εκθέτουν την κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442