Ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία ανηλίκων συστήνεται στην Κρήτη
Τη σύσταση ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των ανηλίκων στην Κρήτη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας από το Ρέθυμνο όπου βρίσκεται. Αφορμή της κίνησης αυτής στάθηκε ο θάνατος 16χρονης από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ το Μεγάλο Σάββατο.
Τη σύσταση ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των ανηλίκων στην Κρήτη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας από το Ρέθυμνο όπου βρίσκεται.
Όπως δήλωσε ο κ. Όθωνας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, η ομάδα θα λειτουργήσει άμεσα μέσω συγκεκριμένου σχεδίου δράσης που θα περιλαμβάνει όλους τους τομείς προστασίας των ανηλίκων, ενώ παράλληλα έργο της θα είναι η πιστή εφαρμογή των διατάξεων και νόμων που στόχο έχουν να προστατεύσουν τη ζωή και τις δραστηριότητες των νέων.
Αφορμή της κίνησης αυτής στάθηκε ο θάνατος μίας 16χρονης από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ το Μεγάλο Σάββατο.
«Η προστασία των ανηλίκων και ο ρόλος της Πολιτείας και των αστυνομικών υπηρεσιών πρέπει να προσεγγίζει και να ακουμπά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παράνομη παιδική εργασία, με τη λεκτική και σωματική κακοποίηση ανηλίκων όχι μόνο από τρίτους, αλλά και από το σχολικό περιβάλλον ή από την ίδια την οικογένεια» ανέφερε ο υφυπουργός.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).