Μάχες σε διαφιλονικούμενη περιοχή στα σύνορα Ταϊλάνδης και Καμπότζης
Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Τρίτη ανάμεσα σε στρατιωτικές δυνάμεις της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης κοντά στον ναό Πρέα Βιχεάρ, σε διαφιλονικούμενη περιοχή.
Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Τρίτη ανάμεσα σε στρατιωτικές δυνάμεις της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης κοντά στον ναό Πρέα Βιχεάρ.
Ο ναός βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων ανατολικά από το σημείο όπου εδώ και τέσσερις ημέρες εξελίσσονται μάχες, ανακοίνωσε ο στρατός της Ταϊλάνδης.
Πρόκειται για μία πρώτη ένδειξη ότι οι συγκρούσεις μπορεί να εξαπλώνονται και σε άλλες περιοχές.
Ο εκπρόσωπος του ταϊλανδικού στρατού Σανσέρν Λαεουακαμνέρντ δήλωσε ότι οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές αντάλλαξαν πυρά και ρουκέτες μικρού βεληνεκούς κοντά στον ινδουϊστικό ναό του 11ου αιώνα, που βρίσκεται σε ζούγκλα, σε περιοχή που διεκδικούν και οι δύο χώρες.
Ο ναός, σύμφωνα με απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ανήκει στην Καμπότζη. Την απόφαση αμφισβητεί η πλευρά της Ταϊλάνδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Καιρός: Η πιο κρύα Πρωτομαγιά εδώ και 70 χρόνια
- Ο Banksy επιβεβαίωσε ότι το μυστήριο άγαλμα στο κέντρο του Λονδίνου είναι δικό του
- ΟΠΕΚ: Η διάβρωση και ο κατακερματισμός του άλλοτε ισχυρού πετρελαϊκού καρτέλ
- Νέο επεισόδιο μεταξύ οδηγών στην Αθήνα – 58χρονος επιτέθηκε με γαλλικό κλειδί σε 38χρονο
- Ανακοίνωσαν τον Τέιλορ Τζένκινς οι Μιλγουόκι Μπακς (pic)
- Σκωτία: Οργή για τη μητέρα που σκότωσε την 19 ημερών κόρη της – Aνέβασε βίντεο ζητώντας χρήματα για την κηδεία της
- Ηγουμενίτσα: Μισός τόνος υδροπονικής κάνναβης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το ελληνικό FBI
- Το μανιφέστο του Ινστιτούτου Τσίπρα: Κάλεσμα σύγκλισης στα αριστερά του Κέντρου – Μεταρρύθμιση και ρήξη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442