Αθώος για το θάνατο των Αιγύπτιων διαδηλωτών δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών του Μουμπάρακ
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στάθηκε ο Χαμπίμπ ελ-Άντλι, υπουργός Εσωτερικών του Χόσνι Μουμπάρακ, μαζί με έξι στελέχη του επιτελείου του, που δικάζονται ως υπεύθυνοι για τις δολοφονίες άοπλων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της αιγυπτιακής εξέγερσης. Ο ελ-Άντλι δήλωσε αθώος, η δίκη διακόπηκε για το τέλος του Μαΐου. Στις ημέρες που οδήγησαν στην πτώση του Μουμπάρακ, έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 850 Αιγύπτιοι.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στάθηκε ο Χαμπίμπ ελ-Άντλι, υπουργός Εσωτερικών του Χόσνι Μουμπάρακ, μαζί με έξι στελέχη του επιτελείου του, που δικάζονται ως υπεύθυνοι για τις δολοφονίες άοπλων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της αιγυπτιακής εξέγερσης.
Ο ελ-Άντλι δήλωσε αθώος την Τρίτη, όταν ξεκίνησε η δίκη υπό ισχυρότατη αστυνομική προστασία και ενώ γύρω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες συγγενείς νεκρών διαδηλωτών. Η δίκη διακόπηκε για το τέλος του Μαΐου.
Στις ημέρες που οδήγησαν στην πτώση του Μουμπάρακ, έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 850 Αιγύπτιοι, και αρκετές εκατοντάδες τραυματίστηκαν.
Ο δικαστής Άντελ Αμπντεσαλάμ Γκομάα ανέβαλε τη δίκη για τις 21 Μαΐου έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης, η οποία δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μελετήσει την υπόθεση, αλλά και έπειτα από αίτημα των δικηγόρων των οικογενειών των θυμάτων.
Ο ελ-Άντλι ήταν ένας από τα ισχυρότερα στελέχη της κυβέρνησης Μουμπάρακ, έχοντας υπό τον έλεγχό του όλες τις δυνάμεις ασφαλείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά από εκατέρωθεν απορρίψεις των σχεδίων για τερματισμό του πολέμου
- Η επιστήμη βρήκε το «μυστικό» για την απόλυτη χαλάρωση
- Καιρός: Καλοκαιράκι από Δευτέρα – Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία
- Πνιγμοί και ατυχήματα στη θάλασσα: Μειώθηκαν πολύ οι θάνατοι, όμως 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους – Τι πρέπει ακόμα να γίνει
- Τετραήμερη εργασία: Το «ιερό δισκοπότηρο» της σύγχρονης αγοράς εργασίας
- Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας για τους Παλαιστίνιους – Τι προτείνει για τα έσοδα εκκαθάρισης
- Στην… πρέσα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών
- Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να γονατίζει μπροστά στις ΗΠΑ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442