Χαραλάμπους Δημήτρης

Το «παρών» θα δώσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Ο πρώην υπουργός ενημέρωσε για την παρουσία του με επιστολή που έστειλε το απόγευμα της Τρίτης στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η ομιλία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Βουλή θα κινηθεί στο πνεύμα ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα.

Σύμφωνα με την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (υπέγραψαν 112), που κατατέθηκε την Παρασκευή 14 Απριλίου, πρέπει να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή μόνο για τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, διότι «από τη μελέτη της δικογραφίας προέκυψαν στοιχεία που σχετίζονται με τον πρώην υπουργό ως προς τη Σύμβαση (15-2-2000) με την οποία η κοινοπραξία Ελληνικά Ναυπηγεία – Ferrostaal – HDW ανέλαβε την κατασκευή και παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό τριών υποβρυχίων τύπου 214 (Σύμβαση Αρχιμήδης). Από τα στοιχεία διαφαίνεται ότι η γερμανική εταιρεία ανέπτυξε όπως έπραττε και σε ολόκληρο τον κόσμο ένα σύστημα δωροδοκιών ανωτάτων πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων».

Στη συνέχεια της πρότασης ζητείται να συσταθεί η Επιτροπή σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού για τις αξιόποινες πράξεις της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Βουλή θα κινηθεί στο πνεύμα ότι «δεν έχει τίποτε να κρύψει και γι’ αυτό εμφανίζεται ενώπιον των βουλευτών», ενώ θα χαρακτηρίσει και εκείνος την υπόθεση ως σκάνδαλο μίζας, που πρέπει να ερευνηθεί.

«Ψάξτε αλλού για μίζες» αναμένεται να πει χαρακτηριστικά.

Θα μιλήσει επίσης για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης με στόχο «να αναδειχτεί όλη η αλήθεια», όπως αναφέρουν στο περιβάλλον του, ενώ αναμένεται να ισχυριστεί ότι «στοχοποιείται προσωπικά, κάτι που δεν βοηθά τη διερεύνηση της υπόθεσης».

Σε χαμηλούς τόνους θα κινηθούν οι εισηγήσεις – ομιλίες των βουλευτών του ΠαΣοΚ, κ.κ. Μ. Μπόλαρη, Γ. Χαραλαμπόπουλου και Ε. Μίχου. Από την αντιπολίτευση εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Π. Καμμένος, Μιλ. Βαρβιτσιώτης και Αργ. Ντινόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο