Κεραία κινητής τηλεφωνίας σε βαλίτσα λανσάρει η AT&T
Ο αμερικανικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών AT&T παρουσίασε για πρώτη φορά έναν σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας που χωράει σε βαλίτσα και επικοινωνεί απευθείας με δορυφόρο. Το προϊόν απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και σε απομακρυσμένες περιοχές και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.
Ο αμερικανικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών AT&T παρουσίασε για πρώτη φορά έναν σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας που χωράει σε βαλίτσα και επικοινωνεί απευθείας με δορυφόρο. Το προϊόν απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και σε απομακρυσμένες περιοχές και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.
Όπως και πολλές άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, η AT&T πουλά εδώ και καιρό τα λεγόμενα femtocells, μικρές κεραίες που προσφέρουν κάλυψη στο σπίτι ή άλλους μικρούς χώρους. Οι κεραίες αυτές επικοινωνούν όμως με κοντινούς σταθμούς βάσης.
Το νέο προϊόν, με την ονομασία Remote Mobility Zone, αποτελείται από μια βαλίτσα με την κεντρική μονάδα και ένα εξωτερικό δορυφορικό πιάτο. Μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο και εξυπηρετεί έως και 14 ταυτόχρονες κλήσεις με κινητά AT&T σε απόσταση έως 800 μέτρων.
Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, οι εταιρείες κινητής αποκαθιστούν τη λειτουργία του δικτύου στέλνοντας συνήθως ειδικά φορτηγά που λειτουργούν ως σταθμοί βάσης.
Με τη νέα τεχνολογία ο χρόνος αντίδρασης μειώνονται, καθώς οι αρχές θα μπορούν να μεταφέρουν το φορητό σταθμό μαζί τους από την πρώτη στιγμή.
H τιμή για κάθε μονάδα της AT&T κυμαίνεται από τα 15 έως τα 45 χιλιάδες δολάρια, συν μια μηνιαία συνδρομή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- ΕΛΑΣ: Η κυβέρνηση παρατείνει τη θητεία των διοικήσεων των δικαστηρίων – Μήπως λόγω των πολλαπλών δικαστικών εκκρεμοτήτων της;
- Γιάννης Μαρίνος: Διαπιστώσεις με πόνο ψυχής
- O Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Θοδωρή Καλαμάτα
- Συναγερμός για φωτιά στην Κεφαλονιά – Ήχησε το 112
- Λήξη συναγερμού στον Πειραιά – Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου
- Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το Ιράν με πλήγματα σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές – Ακόμη και στην Τεχεράνη
- Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ στην Αυστρία έγινε αστυνομικό τμήμα
- «Πλησιάζει σε deal με την Γκενκ για τον Καρέτσα η Ντόρτμουντ – Ανέβασαν την προσφορά τους οι Βεστφαλοί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/guilherme-stecanella-NT2jndF5Vpo-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442