Επίθεση από ανθρώπους φραουλοπαραγωγών δέχθηκαν την Μ. Τρίτη ο δημοσιογράφος του Βήματος, Γιώργος Πουλιόπουλος και ο φωτορεπόρτερ, Ιάκωβος Χατζησταύρου, με σκοπό να εμποδιστεί έρευνά τους για τις συνθήκες εργασίας μεταναστών στην Μανωλάδα της Ηλείας.

Όλα ξεκίνησαν σε καταυλισμό όπου διαμένουν περίπου 400 Βούλγαροι μετανάστες, οι οποίοι εργάζονται στα χωράφια της φράουλας στη Μανωλάδα.

Ο δημοσιογράφος και ο φωτορεπόρτερ του Βήματος συνομιλούσαν με τους μετανάστες για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται.

Την ώρα του ρεπορτάζ, εμφανίστηκε ο επιστάτης της αγροτικής μονάδας, ο οποίος ζήτησε από τους απεσταλμένους του Βήματος να αποχωρήσουν, όπως και έκαναν.

Λίγο αργότερα, άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο μπλόκαραν το αυτοκίνητο των δημοσιογράφων, ενώ ένα τζιπ έπεσε πάνω του.

Κατά τη σύγκρουση τραυματίστηκε στο κεφάλι ο φωτορεπόρτερ της εφημερίδας, ενώ ο επιστάτης και συνεργάτες του επιτέθηκαν και στους δύο. Μάλιστα, από τον κ. Χατζησταύρου άρπαξαν την φωτογραφική του μηχανή, την οποία του επέστρεψαν μόνον όταν αφαίρεσαν την ψηφιακή κάρτα με τις φωτογραφίες.

Επί τόπου μετέβη η Αστυνομία.

Ο ιδιοκτήτης του κτήματος δήλωσε ότι θεώρησε τους δημοσιογράφους «κλέφτες» γι’ αυτό και τους επιτέθηκε, ενώ τόνισε ότι ο χώρος ήταν ιδιωτικός.

Άπαντες μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου κρατείται ακόμα ο Γιάννης Αρβανιτάκης.

Ο φωτορεπόρτερ Ιάκωβος Χατζησταύρου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου περιποιήθηκαν τα τραύματά του στο κεφάλι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι του ζητήματος έχει επιληφθεί εισαγγελέας, ο οποίος θα κινήσει αυτεπάγγελτα την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ οι απεσταλμένοι του Βήματος θα υποβάλλουν μήνυση κατά του Γιάννη Αρβανιτάκη.

Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν μεταβεί στην Μανωλάδα, προκειμένου να καλύψουν τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα θερμοκήπια της φράουλας.

Καταδικάζει το ΚΚΕ την επίθεση κατά των δημοσιογράφων του Βήματος. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ η επίθεση κατά δημοσιογράφων, «μαζί με την υπόθεση δουλεμπορίου, καταδεικνύει τις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των μεταναστών εργατών γης και προστίθεται στις επιθέσεις κατά μελών του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και των ίδιων των μεταναστών».

Στην καταδίκη του ξυλοδαρμού και των τραμπουκισμών προχώρησαν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων-Πρασίνων της Ηλείας.

«Το πελατειακό κράτος της διαφθοράς και του ρουσφετιού συνεχίζει να αφήνει ανεξέλεγκτους τους τραμπούκους να χτυπούν τους ‘ενοχλητικούς’ να καταργούν την ελευθερία του Τύπου. Όλοι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όταν οργισμένοι πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους όπου τους συναντούν, έχουν κάτι να πουν σήμερα;» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας