Αιγυπτιακό δικαστήριο αποφάσισε τη διάλυση του πρώην κυβερνώντος κόμματος του Χόσνι Μουμπάρακ και την δήμευση των περιουσιακών του στοιχείων. Δικηγόροι είχαν ζητήσει τη διάλυση του κόμματος, κατηγορώντας το για διαφθορά.

Αιγυπτιακό δικαστήριο αποφάσισε τη διάλυση του πρώην κυβερνώντος κόμματος του Χόσνι Μουμπάρακ και την δήμευση των περιουσιακών του στοιχείων.

Όπως αποφάσισε το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα θα διαλυθεί και θα παραδώσει την περιουσία του και τα γραφεία του στο κράτος.

Δικηγόροι είχαν ζητήσει τη διάλυση του κόμματος, κατηγορώντας το για διαφθορά.

Το πρώην κυβερνών Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NDP) όρισε πρόσφατα ως επικεφαλής του τον αντιπολιτευόμενο Ταλάτ Σαντάτ, ανιψιό του δολοφονηθέντος πρώην προέδρου της χώρας, Ανουάρ Σαντάτ, αντικαθιστώντας τον Μουμπάρακ.

Ο Σαντάτ έκανε έκκληση στους ηγέτες των επαναστατικών κινημάτων που διοργάνωναν τις μαζικές διαδηλώσεις, εξαιτίας των οποίων ο Μουμπάρακ οδηγήθηκε σε παραίτηση τον Φεβρουάριο, να ενταχθούν σε ένα νέο κόμμα, αλλάζοντας την ονομασία σε «Νέο Εθνικό Κόμμα».

Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται μερικές μόνο μέρες μετά την απόφαση της Αιγύπτου να ανακρίνει τον Χ.Μουμπάρακ και τους γιους του.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Σαρμ Ελ-Σέιχ με προβλήματα καρδιάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr