Επερώτηση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας κατέθεσε το ΚΚΕ
Επερώτηση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, κατέθεσε την Πέμπτη το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας πως «στόχος της κυβέρνησης, δεν είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, αλλά η προσέλκυση υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων και η ικανοποίηση των αναγκών, εγχώριων και αλλοδαπών επιχειρηματικών ομίλων».
Στελλάκη Αγγελική
Επερώτηση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, κατέθεσε την Πέμπτη το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας πως «στόχος της κυβέρνησης, δεν είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, αλλά η προσέλκυση υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων και η ικανοποίηση των αναγκών, εγχώριων και αλλοδαπών επιχειρηματικών ομίλων».
Το ΚΚΕ σημειώνει πως «δεν έχει καμία βάση ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα έχει ως αποτέλεσμα την άμβλυνση της αντιλαϊκής επίθεσης στους μισθούς και τις συντάξεις και στον περιορισμό των κοινωνικών δαπανών για υγεία, παιδεία κλπ», καθώς συν τοις άλλοις, «μέρος της αντιλαϊκής επίθεσης, αποτελεί και η επιλογή της αξιοποίησης και παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας».
«Η ολοκληρωμένη αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας προς όφελος των λαϊκών αναγκών, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα σύστημα παραγωγής, όπου σκοπός της παραγωγής είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου. Απαιτείται η ριζική ανατροπή της εξουσίας και της οικονομίας των μονοπωλίων, η εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, η λειτουργία τους με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικό έλεγχο» σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην επερώτησή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη


