Νέα -υβριδική- έκδοση για την BMW 5 Series
Σε συνεργασία με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Brilliance China Automotive, η BMW θα παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης την plug-in υβριδική έκδοση της Σειράς 5.
Θέμα χρόνου είναι η προσθήκη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης στη γκάμα της BMW 5 Series. Η βαυαρική φίρμα, σε συνεργασία με την Brilliance China Automotive πρόκειται να παρουσιάσει στη Σαγκάη την πρωτότυπη εκδοχή του αυτοκινήτου πάνω στο οποίο θα βασιστεί η υβριδική έκδοση παραγωγής, που αναμένεται να κυκλοφορήσει έως το 2013.
Έχοντας δανειστεί το επιμηκυμένο αμάξωμα της Σειράς 5, το οποίο διατίθεται κατά αποκλειστικότητα στην κινεζική αγορά, η υβριδική έκδοση της γερμανικής μπερλίνας συνδυάζει έναν -πιθανότατα δίλιτρο- υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού τεχνολογίας TwinPower με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 95 ίππων.
Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συνόλου φτάνει τους 217 ίππους, ενώ χάρη στην προηγμένη τεχνολογία των μπαταριών που βρίσκονται τοποθετημένες στο δάπεδο του χώρου αποσκευών, το επιβλητικών διαστάσεων σεντάν έχει τη δυνατότητα να διανύσει απόσταση 75 χιλιομέτρων, αποκλειστικά με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.
Από τη στιγμή που το συμβατικό μοτέρ αναλάβει την κίνηση του αυτοκινήτου, στην αυτονομία των 75 χιλιομέτρων έρχονται να προστεθούν επιπλέον 400 χιλιόμετρα, ενώ για την επαναφόρτιση των συσσωρευτών δεν απαιτείται κάποια τροποποίηση στο οικιακό δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Πέρα από την plug-in υβριδική έκδοση της Σειράς 5, η BMW εξελίσσει μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του αυτοκινήτου, ακολουθώντας τόσο το παράδειγμα του ΜΙΝΙ Ε, που δοκιμάζεται σε καθημερινή βάση και στην μακρινή Κίνα, όσο και του Active E Concept, το οποία βασίζεται στη μέχρι σήμερα γνωστή Σειρά 1 Coupe.
auto.in.gr
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Σύρος: Αναπαράσταση και αυτοψία στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η 42χρονη διασώστρια
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Red code σε τρεις περιοχές
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)









![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442