Το καθεστώς Καντάφι φαίνεται πως θέλει λύση, λέει η Αθήνα
Το λιβυκό καθεστώς φαίνεται ότι αναζητεί λύση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου με τον απεσταλμένο του Μουαμάρ Καντάφι και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλατί αλ Ομπεϊντί, αργά το βράδυ της Κυριακής. Ο κ. Δρούτσας, που συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα διαφυγής του Καντάφι στην Ελλάδα.
Το λιβυκό καθεστώς φαίνεται ότι αναζητεί λύση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου με τον απεσταλμένο του Μουαμάρ Καντάφι και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλατί αλ Ομπεϊντί, αργά το βράδυ της Κυριακής. Σήμερα, Δευτέρα, ο Λίβυος αξιωματούχος συνεχίζει τις επαφές του στην Τουρκία και εν συνεχεία θα μεταβεί στη Μάλτα.
Ο μαραθώνιος των επαφών συνεχίζεται και τη Δευτέρα, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας είχε ή θα έχει επικοινωνία με τους ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι, της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέηγκ, της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ, της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.
Τη Δευτέρα, μιλώντας στον Real Fm ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα να καταφύγει ο Καντάφι στην Ελλάδα: «Πρόκειται για σενάρια που ανήκουν στο πεδίο της φαντασίας. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα».
Σχετικά με τις επαφές του Λίβυου αξιωματούχου στην Αθήνα ο κ. Δρούτσας είπε: «Είχαμε μια σειρά επαφών τις τελευταίες ημέρες για τις εξελίξεις στη Λιβύη. Μεταξύ άλλων μίλησε ο πρωθυπουργός με τον πρωθυπουργό της Λιβύης και από αυτή την συζήτηση προέκυψε η αποστολή ενός ειδικού απεσταλμένου εδώ στην Αθήνα, τον οποίο και δεχθήκαμε μέσα στο πλαίσιο αυτό, το οποίο έχουμε τονίσει ως Ελλάδα από την πρώτη στιγμή: πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για πολιτική, διπλωματική λύση στη Λιβύη.
» Εμείς τονίσαμε, επαναλάβαμε το καθαρό μήνυμα της Διεθνούς Κοινότητας: πλήρη σεβασμό και εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, άμεση κατάπαυση πυρός να τελειώσει, να σταματήσει η βία και οι εχθροπραξίες, ιδιαίτερα εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Λιβύης.
» Από τα λεγόμενα του απεσταλμένου της Λιβύης φαίνεται ότι και το καθεστώς αναζητεί λύση.
» Είναι ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια για την ειρήνη, για την σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα θα συνεχίσει σ’ αυτή την προσπάθεια να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες. Είμαστε σε επαφή με όλους του εταίρους και συμμάχους μας θα τους ενημερώσουμε για τις σημερινές μας επαφές καθώς και για τις σκέψεις και προτάσεις της Ελλάδας.»
Ο μαραθώνιος των επαφών συνεχίζεται και τη Δευτέρα, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας είχε ή θα έχει επικοινωνία με τους ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι, της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέηγκ, της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ, της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σαλαμίνα: ΕΔΕ για τον αστυνομικό που παρέσυρε 12χρονη με περιπολικό
- Φουρνιέ: «Έχουμε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, ήρθε η στιγμή να πιούμε νερό»
- Οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης: Πόρισμα κόλαφος – Πλημμελής φροντίδα ασθενών και «χέρι» στις συντάξεις τους
- Μια πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Κάιλι Μινόγκ
- Μάης του ’68: Οι τοίχοι έχουν αυτιά, έχουν και φωνή
- Ο Σιμεόνε παραδέχθηκε την Άρσεναλ: «Άξιζε να προκριθεί, δεν αποκλειστήκαμε λόγω διαιτησίας»
- Συνελήφθη 23χρονος που έτρεχε με 72 χλμ. με πατίνι στη Συγγρού – Δείτε βίντεο
- Τα φωτοβολταϊκά ακτίδα φωτός στην ενεργειακή κρίση – Έκθεση προβλέπει φθηνότερο ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442