Σύμβουλο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του θα προσλάβει το ΙΚΑ
Τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου με σκοπό την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και συγκεκριμένα 14 ακινήτων του, αποφάσισε το ΙΚΑ. Αντικείμενο των υπηρεσιών του Συμβούλου θα είναι η εκπόνηση μελετών για την αξιοποίηση συγκεκριμένου αριθμού ακινήτων, η χάραξη νέας στεγαστικής πολιτικής και η εξέταση πιθανών επενδυτικών σεναρίων.
Παπαδής Κώστας
Τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου με σκοπό την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και συγκεκριμένα 14 ακινήτων του, αποφάσισε το ΙΚΑ.
Αντικείμενο των υπηρεσιών του Συμβούλου θα είναι η εκπόνηση μελετών για την αξιοποίηση συγκεκριμένου αριθμού ακινήτων, η χάραξη νέας στεγαστικής πολιτικής και η εξέταση πιθανών επενδυτικών σεναρίων.
Η σύμβαση που θα συνάψει το ΙΚΑ με την ιδιωτική εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Διαχείρισης Ακινήτων, είναι ετήσια και ο προϋπολογισμός του έργου ορίζεται στις 180.000 ευρώ.
Τα έργο του Συμβούλου πρέπει να διεκπεραιωθεί σε τέσσερα ανεξάρτητα στάδια:
Πρώτον, αξιολόγηση του επενδυτικού προφίλ των προς αξιοποίηση ακινήτων. Δεύτερον, σύνταξη των τεχνικών κειμένων για την προκήρυξη των διαγωνισμών.
Τρίτον, επιλογή αναδόχου και σύναψη της τελικής σύμβασης συνεργασίας. Τέταρτον, τη σύνταξη δύο ανεξάρτητων μελετών για τον έλεγχο της καταλληλότερης μεθόδου στέγασης για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τη διερεύνηση της ωφελιμότητας σύστασης Εταιρείας Επένδυσης Ακίνητης Περιουσίας (Ε.Ε.Α.Π.).
Τα προς αξιοποίηση ακίνητα είναι τα εξής:
- Οικόπεδα Ερυθραίας – Θέση Καστρί (οδός: Αγίων Σαράντα).
- Οικόπεδο ΚΑΤ Κηφισιάς (οδός: Λεωφόρος Αθηνών).
- Οικόπεδα περιοχή Παλήγιαννη Κηφισιάς (οδοί: Χ. Τρικούπη, Π. Μπακογιάννη, Θήρας).
- Οικόπεδο Αγίας Παρασκευής (οδός: Μεσογείων 453).
- Κεντρικό Οικόπεδο Πειραιά – (οδοί: Ε. Αντιστάσεως, Φίλωνος, Κ. Δημητρίου).
- Ακίνητο Σταθμός Λαρίσης (οδός: Φιλαδέλφειας 4).
- Κτίριο Κέντρο Αθήνας (οδός: Πανεπιστήμιου 46).
- Κτίριο Κέντρο Αθήνας (οδός: Βουλής 6).
- Κτίριο Κέντρο Αθήνας (οδός: Αξαρλιάν 7).
- Κτίριο Κέντρο Αθήνας (οδός: Πειραιώς 64).
- Αποθήκες Ρέντη (οδός: Πειραιώς 167).
- Οικόπεδα Κέντρο Αθήνας (οδοί: Σουλίου & Μπενάκη).
- Διατηρητέα (Παράρτημα Α).
- Ακίνητο Πειραιάς (οδοί: Παπαστράτου, Δαφνίου, Γραβιάς)
Η διοίκηση του Ιδρύματος επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει ενεργή συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο με τη διατύπωση σχολίων, παρατηρήσεων και προτάσεων, εκτιμώντας ότι θα αποτελέσουν πολύτιμη συνεισφορά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου 2011.
Το πλήρες κείμενο της διαβούλευσης, καθώς και η τεχνική περιγραφή του έργου, είναι αναρτημένα στον ιστότοπο του ΙΚΑ (www.ika.gr).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442