Η FIFA απέκλεισε την Βοσνία/Ερζεγοβίνη από τις διοργανώσεις της
H άρνηση των ποδοσφαιρικών αρχών της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης να συμμορφωθούν στις εντολές των FIFA και UEFA για εναρμόνιση του καταστατικού της εθνικής ομοσπονδίας, η οποία έχει ένα ιδιότυπο καθεστώς με τρεις προέδρους, οδήγησε την Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο να πάρει την απόφαση να αποκλείσει τη χώρα από κάθε διεθνή διοργάνωση μέχρι νεοτέρας.
H άρνηση των ποδοσφαιρικών αρχών της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης να συμμορφωθούν στις εντολές των FIFA και UEFA για εναρμόνιση του καταστατικού της εθνικής ομοσπονδίας, η οποία έχει ένα ιδιότυπο καθεστώς με τρεις προέδρους, οδήγησε την Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο να πάρει την απόφαση να αποκλείσει τη χώρα από κάθε διεθνή διοργάνωση μέχρι νεοτέρας.
Κατάλοιπο του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας έχει τρεις προέδρους, έναν σερβικής καταγωγής, ένας κροατικής κι έναν μουσουλμάνο. Οι Σέρβοι αρνήθηκαν να συναινέσουν στην αλλαγή, φοβούμενοι ότι αυτό θα αποτελούσε περιορισμό των δικαιωμάτων τους και τελικά η απάντηση προς το τελεσίγραφο της FIFA ήταν αρνητική.
Η Βοσνία μετέχει στον 4ο προκριματικό όμιλο του Euro 2012, έχοντας 7 βαθμούς σε 4 αγώνες, πίσω από τις Γαλλία με 12 β., Αλβανία και Λευκορωσία με 8 β., (με τις τρεις τελευταίες να έχουν ένα ματς παραπάνω).
«Η Fifa και η Uefa λυπούνται βαθιά για την απόφαση που έπρεπε να πάρουν και θα συνεδριάσουν άμεσα προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα που απαιτούνται προκειμένου να προσπαθήσουν να επαναφέρουν την ομοσπονδία της Βοσνίας-Ερζεβίνη στην ποδοσφαιρική οικογένεια το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η κοινή ανακοίνωση των Fifa και Uefa.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.exedrasports.gr
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Ο Ραζνάτοβιτς «έστειλε» τον Μάριο Χεζόνια στους Καβαλίερς
- Νικ Κύργιος: Αποκάλυψε ποιο άθλημα θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά μετά το τένις (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)



































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442