Δεν έσβησε τα αναμμένα τσιγάρα ο αντικαπνιστικός νόμος
«Στάχτη» έχουν γίνει τα αντικαπνιστικά μέτρα, καθώς εφτά μήνες μετά την ολική απαγόρευση του καπνίσματος οι καταγγελίες για αναμμένα τσιγάρα έχουν ξεπεράσει τις 20.200, την ώρα που το υπουργείο Υγείας επικαλείται την απουσία επαρκούς ελεγκτικού μηχανισμού.
«Στάχτη» έχουν γίνει τα αντικαπνιστικά μέτρα, καθώς εφτά μήνες μετά την ολική απαγόρευση του καπνίσματος οι καταγγελίες για αναμμένα τσιγάρα έχουν ξεπεράσει τις 20.200, την ώρα που το υπουργείο Υγείας επικαλείται την απουσία επαρκούς ελεγκτικού μηχανισμού.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, είχε εξαγγείλει στα μέσα Ιανουαρίου πως στους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα συμπεριλαμβάνονταν και οι περίπου 800 επιθεωρητές εργασίας.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», οι επιθεωρητές φαίνεται πως προβάλλουν έντονες αντιρρήσεις, καθώς αν και αρχικά υπήρχε η δέσμευση για οικονομικό κίνητρο ανάλογο με την αποδοτικότητά τους, τελικά η πρόβλεψη δεν προστέθηκε σε σχετικό νόμο που βρίσκεται σε διαβούλευση.
Σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Αστυνομία, το κλίμα ανοχής είχε διαφανεί από τις αρχές εφαρμογής των αντικαπνιστικών μέτρων, με τους δημάρχους να αποφεύγουν να έρθουν σε σύγκρουση με τους πολίτες της εκλογικής τους περιφέρειας.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, μάλιστα, μελετάται να δίνεται πριν στους δημοτικούς αστυνομικούς που κόβουν τις περισσότερες κλήσεις.
Τα πιο πρόσφατα στοιχεία αποκαλύπτουν πως ο αντικαπνιστικός νόμος δεν έσβησε τα τσιγάρα, καθώς σε διάστημα μίας εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν μόλις 2.189 έλεγχοι, διαπιστώθηκαν 148 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ακόμη λιγότερα πρόστιμα (128).
Από τον Σεπτέμβριο έχουν γίνει συνολικά 20.230 καταγγελίες. Από αυτές 17.435 αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια και μπαρ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο στόχαστρο της Επιθεώρησης Εργασίας – Τα πρόστιμα στους παραβάτες
- «Η Γιουβέντους δίνει 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Λεβαντόφσκι»
- Ηλεία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 13χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε με πατίνι
- «Η Κυρά της Ρω»: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο θέατρο Φιλίπ
- Η Βόρεια Εύβοια απλώνει θαλάσσιο τείχος μήκους 10 χιλιομέτρων για τις μωβ μέδουσες – Αναμένεται έξαρση
- Προεδρία από χρυσάφι – Ο Λευκός Οίκος επί Ντόναλντ Τραμπ ως… μπίζνα
- Ψηφιοποίηση στην Ελλάδα: Στο σπίτι το τερματίζουμε, στις επιχειρήσεις διστάζουμε
- Αρκάς: Οι ευχές για την Πρωτομαγιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442