Ιρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος για Συρία ελέγχθηκε στην Τουρκία για το φορτίο του
Ένα ιρανικό αεροπλάνο μεταφοράς φορτίου που κατευθυνόταν από το Ιράν στη Συρία υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Ντιγιάρμπακιρ για έλεγχο του φορτίου του προτού του επιτραπεί να συνεχίσει το ταξίδι του, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα.
Δουρμούσογλου Μιχάλης
Ένα ιρανικό αεροπλάνο μεταφοράς φορτίου που κατευθυνόταν από το Ιράν στη Συρία υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Ντιγιάρμπακιρ για έλεγχο του φορτίου του προτού του επιτραπεί να συνεχίσει το ταξίδι του, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σελτζούκ Ουνάλ δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι οι Αρχές επέτρεψαν στο αεροσκάφος να συνεχίσει το ταξίδι του διότι «δεν παρατηρήθηκε καμία κατάσταση πέρα από το κανονικό». «Επρόκειτο για έλεγχο ρουτίνας», πρόσθεσε.
Το αεροσκάφος, που έφυγε από την Τεχεράνη την Τρίτη με προορισμό το Αλέπο της Συρίας, αφού είχε αναχαιτιστεί από την πολεμική αεροπορία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακιρ έπειτα από αίτημα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Υπήρχε η υποψία ότι μετέφερε παράνομο φορτίο, στρατιωτικό ή πυρηνικό, σύμφωνα με πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Τουρκίας.
Έπειτα από πολύωρες έρευνες στη διάρκεια των οποίων δεν βρέθηκε τίποτα παράνομο, το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ντιγιάρκμπακιρ το απόγευμα της Τετάρτης, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Ωστόσο, από την ιρανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοινώθηκε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό σε καύσιμα.
Την Τρίτη είχε εντοπιστεί στη Μεσόγειο από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό ένα πλοίο που μετέφερε, σύμφωνα με το Ισραήλ, πενήντα τόνους όπλα από το Ιράν στη Γάζα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δίδαξε τσιφτετέλι: Τα «έσπασε» η Antigoni στον Β’ ημιτελικό της Eurovision
- Χανταϊός: Στις ΗΠΑ 41 άτομα θα παρακολουθούνται τις επόμενες εβδομάδες από τα CDC, μήπως εμφανίσουν συμπτώματα
- Επαναλειτουργεί από την Παρασκευή η στάση του Τραμ «Ζάππειο» σε νέα θέση στη Βασιλίσσης Όλγας
- Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας
- Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν 1,8 δισ. δολάρια επιπλέον στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια το 2026
- Eurovision 2026: Από «40 κύματα» πέρασε η έναρξη του Β’ ημιτελικού
- Live: Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Γεωργιάδης είναι ένας ψεύτης και συκοφάντης, ο διαγωνισμός για το ακίνητο έγινε επί κυβέρνησης Καραμανλή
- Ο γιος του Έλον Μασκ τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας στην Κίνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 14.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kostas-exarhos-144474017-10676751-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442