Στα ίχνη του αποστολέα των καταστροφολογικών email περί χρεοκοπίας η ΕΛ.ΑΣ.
Στα ίχνη ενός 45χρονου ελεύθερου επαγγελματία, ο οποίος υπέγραφε με τα αρχικά Γ.Β. και διέσπειρε ηλεκτρονικά τις φήμες για χρεoκοπία της ελληνικής οικονομίας, βρίσκεται η αστυνομία. Εκτεταμένες οι έρευνες για την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών.
Στα ίχνη ενός 45χρονου ελεύθερου επαγγελματία, ο οποίος υπέγραφε με τα αρχικά Γ.Β. και διέσπειρε ηλεκτρονικά τις φήμες για χρεoκοπία της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν εκτεταμένη έρευνα για την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, ενώ έρευνα έγινε και σε πόλη της επαρχίας, όπου φαίνεται να διαμένει ο ύποπτος ανά χρονικά διαστήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 45χρονος που παρουσιαζόταν ως τραπεζικός υπάλληλος έκανε το πρωί της 9ης Μαρτίου 2011 τρεις αναρτήσεις του ίδιου ηλεκτρονικού κειμένου σε ισάριθμα blogs. Στο κείμενο αυτό υπήρχε προαναγγελία κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας και επιστροφή στην δραχμή, την 25η Μαρτίου 2011. Αρχικά είχε δοθεί στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η εικόνα ότι η διασπορά των ψευδών ειδήσεων είχε γίνει μέσω της αποστολής δεκάδων e-mail.
Όμως, όπως φέρεται να διαπιστώθηκε αργότερα, αυτή η διανομή των e-mail έγινε από πελάτη Internet cafe στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος δεν είναι ο αρχικός συντάκτης του κειμένου, αλλά απλώς μετέφερε και «μοίραζε» ηλεκτρονικά μία από τις τρεις αναρτήσεις στα blogs.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ύποπτος διασποράς των φημών είχε αναρτήσει παλαιότερα, με τα ίδια αρχικά, κι άλλα «άρθρα» και σχόλια για οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Αυτές οι παλαιότερες ηλεκτρονικές καταχωρήσεις φέρεται ότι βοήθησαν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να φτάσουν στον εντοπισμό του.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων