
Διασταυρώσεις στοιχείων για υψηλές καταθέσεις Ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού
Σε συνεργασία με ξένες χώρες βρίσκονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να εντοπιστούν Έλληνες φορολογούμενοι με υψηλές τραπεζικές καταθέσεις στο εξωτερικό που δεν δικαιολογούνται βάσει των δηλώσεών τους, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Δ.Κουσελάς.
Σε συνεργασία με ξένες χώρες βρίσκονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να εντοπιστούν Έλληνες φορολογούμενοι με υψηλές τραπεζικές καταθέσεις στο εξωτερικό που δεν δικαιολογούνται βάσει των δηλώσεών τους, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Δ.Κουσελάς.
«Έχουμε CD με στοιχεία από συνεργαζόμενες χώρες, διενεργούνται διασταυρώσεις και έχει επιληφθεί το ΣΔΟΕ, ώστε όσοι δήλωσαν εισόδημα αναντίστοιχο με τις καταθέσεις αυτές, να πληρώσουν τον οφειλόμενο φόρο. Η συμφωνία με την Ελβετία, την οποία προώθησε ο πρωθυπουργός, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα» ανέφερε ο υφυπουργός σε συνέντευξη του στο περιοδικό Επίκαιρα.
Ερωτηθείς τι θα γίνει με την αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, ο κ.Κουσελάς απάντησε πως είναι σε εξέλιξη: «Παραλάβαμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σχεδόν διαλυμένους από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σήμερα, τους ανανεώνουμε με καταρτισμένο δυναμικό, τους εξοπλίζουμε με σύγχρονα μέσα, πληροφοριακά συστήματα και διευρυμένες δυνατότητες διασταύρωσης στοιχείων… ελέγχουμε τους ελέγχοντες, με τη νέα Υπηρεσία εσωτερικών Υποθέσεων, με “πόθεν έσχες” και διαδικασίες, που δεν επιδέχονται προσωπική παρέμβαση. Επιταχύνουμε δραστικά την απονομή Δικαιοσύνης, με εναλλακτικές διαδικασίες ταχείας επίλυσης φορολογικών διαφορών, ώστε να εκλείψει η de facto ατιμωρησία».
Σχολιάζοντας επίσης τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων ο υφυπουργός εκτίμησε πως η κινητικότητα θα συνεχιστεί όσο υπάρχει ανάγκη να ισχυροποιηθούν οι Τράπεζες, αποκτώντας καλύτερες προσβάσεις χρηματοδότησης από τις αγορές.
Για το θέμα Εθνικής-Alpha, ο ίδιος ανέφερε πως «μια συγχώνευση τέτοιας εμβέλειας δεν διατάσσεται, ούτε επιβάλλεται άνωθεν». «Η προετοιμασία της συγχώνευσης, η αναγκαία συνεκτίμηση των επιπτώσεων, η στάθμιση συμφερόντων και οι αντίστοιχες αποφάσεις, είναι αποκλειστικό θέμα της διοίκησης και των μετόχων των ενεχόμενων, κάθε φορά, τραπεζών» ανέφερε ο υφυπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Η ώρα της στέψης (Ισπανία-Αργεντινή)
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)








![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442