
Grant Thornton : Μειώνεται το ποσοστό των γυναικών σε ανώτατες διοικητικές θέσεις
Μειώνεται το ποσοστό των γυναικών σε ανώτατες διοικητικές θέσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεθνούς Έρευνας Επιχειρήσεων (IBR) 2011 της Grant Thornton. Οι γυναίκες σήμερα κατέχουν το 20% των ανώτατων διοικητικών θέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσοστό χαμηλότερο από αυτό του 2009 (24%) και μόλις 1% μεγαλύτερο από το 2004.Στην τριμηνιαία έρευνα για τις μη εισηγμένες […]
Μειώνεται το ποσοστό των γυναικών σε ανώτατες διοικητικές θέσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεθνούς Έρευνας Επιχειρήσεων (IBR) 2011 της Grant Thornton. Οι γυναίκες σήμερα κατέχουν το 20% των ανώτατων διοικητικών θέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσοστό χαμηλότερο από αυτό του 2009 (24%) και μόλις 1% μεγαλύτερο από το 2004.
Στην τριμηνιαία έρευνα για τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε επίσης ότι το ποσοστό των μη εισηγμένων επιχειρήσεων που δεν απασχολούν καμία γυναίκα σε ανώτατες διοικητικές θέσεις, αυξήθηκε στο 38% σε σύγκριση με το 35% για το 2009.
Στην Ελλάδα ωστόσο, το ποσοστό των γυναικών που καταλαμβάνουν ανώτατες διοικητικές θέσεις σε μη εισηγμένες επιχειρήσεις αγγίζει το 30%, ποσοστό κατά 7% υψηλότερο από τα αντίστοιχα μεγέθη του 2009 και 8% από το 2004. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 24% των γυναικών κατέχουν τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή, (μέσος όρος ποσοστού Ευρωζώνης ‘ 17%) και μόλις το 10% τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Τα στοιχεία επίσης έδειξαν ότι οι χώρες των G7 υστερούν του παγκόσμιου μέσου όρου με μόνο το 16% των γυναικών να κατέχουν ηγετικές θέσεις ενώ οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέχουν μεγαλύτερο ποσοστό (20%).
Σε παγκόσμιο επίπεδο, από τις επιχειρήσεις που απασχολούν γυναίκες σε ανώτατες διοικητικές θέσεις:
– το 22% αφορούν σε θέσεις όπως ‘Γενική Οικονομική Διευθύντρια & Οικονομική Διευθύντρια’,
– το 20% σε θέσεις όπως ‘Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού’
– το 9% σε θέσεις όπως ‘Γενική Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Διευθύντρια Πωλήσεων’ και
– το 8% σε θέσεις ‘Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO)’.
Ωστόσο, η κατάσταση είναι διαφορετική στις επιχειρήσεις της Ασίας, καθώς το ποσοστό των γυναικών σε θέσεις ‘Διευθύνοντος Συμβούλου’ στην Ταϊλάνδη αγγίζει το 30%, στην Κίνα το 19% και στην Ταϊβάν το 18%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λορέντζο Καριέρε: Σήμερα η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό
- Αγροτική οικονομία: Ξεπέρασαν τα 2,1 δισ. ευρώ οι εξαγωγές σε φέτα και ελαιόλαδο
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/7): «Δράση» με Άγιαξ – Ολυμπιακός και Γαλλία – Αγγλία
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Νέα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Πουλακίδας (vid)
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442