Τη θέση ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, το Βερολίνο θα μπορούσε να συμφωνήσει στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της τρόικας προς την Ελλάδα, εκφράζει ο Γερμανός οικονομολόγος και σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ, Λαρς Φελντ. Ο ίδιος καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει την επιμήκυνση τόσο από την τρόικα όσο και από ιδιώτες πιστωτές, ενώ απορρίπτει τη συζήτηση για μείωση του επιτοκίου δανεισμού.

Ανδίρα Άννα

Τη θέση ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις το Βερολίνο θα μπορούσε να συμφωνήσει στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της τρόικας προς την Ελλάδα, εκφράζει ο Γερμανός οικονομολόγος και σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ, Λαρς Φελντ.

«Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου είναι κάτι με το οποίο η Γερμανία θα μπορούσε να συμφωνήσει, ειδικά αν αυτή η επιμήκυνση ληφθεί εξίσου υπόψη στις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές» δηλώνει ο Λαρς Φελντ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Ο κ. Φελντ τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει ενεργά αυτή τη στρατηγική, ενώ υπογραμμίζει πως το Βερολίνο είναι αντίθετο στη μείωση του επιτοκίου δανεισμού.

«Η Ελλάδα έχει ήδη αντιμετωπιστεί με σχετικά ευνοϊκούς όρους, εν συγκρίσει με το τι θα έπρεπε να πληρώσει χωρίς τη βοήθεια των μελών της ευρωζώνης» λέει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ο σύμβουλος της καγκελαρίου της Γερμανίας το αποκλείει.

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή δεν αποτελεί επιλογή και δεν έχει οφέλη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr