
«Αναπόφευκτη» η αναδιάρθρωση χρέους για Ελλάδα και Ιρλανδία, λέει ο Κ.Ρογκόφ
Ελλάδα και Ιρλανδία θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία ίσως χρειαστεί να κάνουν το ίδιο, εκτιμά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Κένεθ Ρογκόφ.
Κωστούλας Γεώργιος
Ελλάδα και Ιρλανδία θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία ίσως χρειαστεί να κάνουν το ίδιο, εκτιμά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Κένεθ Ρογκόφ.
«Νομίζω ότι η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση σε δύο η τρεις χώρες -Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία- είναι αναπόφευκτη, είπε την Τετάρτη, σε εκδήλωση στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο.
Η αναδιάρθρωση «μπορεί να ονομαστεί κάπως αλλιώς, για προφανείς λόγους», συμπλήρωσε.
«Είναι αναπόφευκτο να έχουμε αναδιάρθρωση του χρέους και στις τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος είναι πως «όσο περιμένουμε τόσο μεγαλύτερο γίνεται το πρόβλημα και κοστίζει περισσότερο».
Αν η Ισπανία έπρεπε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης, «δεν νομίζω ότι αυτό θα τελείωνε εκεί», σημείωσε, καθώς θα επηρεαζόταν και το Βέλγιο και άλλες χώρες. «Η Ισπανία είναι απλώς πολύ μεγάλη», ανέφερε.
Τέλος, αναφερόμενος στα σενάρια εξόδου κάποιας χώρας από την Ευρωζώνη, είπε ότι το να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ «θα ήταν μια λογική λύση αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί».
«Δεν βρίσκεται υπό συζήτηση κάτι τέτοιο, αλλά νομίζω ότι μια χρεοκοπία θα είναι δύσκολο να αποτραπεί» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442